Foto: Robert Bedsted

Grusgravning på omstridt grund sættes i bero

Ved en behandling i regionsrådet mandag besluttede Region Nordjylland at råstofudvindingen på en grund ved Gærum stilles i bero.

Der har været en del forvirring angående i grund i Gærum i Frederikshavn Kommune.

Det helt store spørgsmål har været, om der må udvindes råstoffer på grunden eller ej.

Det kunne vi fortælle om i TV2 Nord i lørdags.

Mandag var sagen til behandling i regionsrådet, hvor de skulle finde ud af, om der må udvindes råstoffer på grunden.

Her blev Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Konservative enige om, at spørgsmålet nu skal ud i en større spørgerunde. I mens spørgerunden står på, vil der ikke blive gravet efter råstoffer på grunden.

- Efter længere drøftelse besluttede vi, at man skal spørge Frederikshavn Kommune dels om, hvordan deres drikkevandsforsyning er, og hvilke initiativer de har i gang. Fordi, det er det, som er sagens kerne. Frederikshavn Kommune har sagt, at de er meget nervøse for deres drikkevandsforsyning, så det vil man spørge ind til, siger regionrådsmedlem, Per Larsen (K) og fortsætter:

- Der var også et ønske om, at få spurgt Miljøstyrelsen om, hvilke muligheder regionen har for at regulere. Der er skabt tvivl om, om regionen kan sige nej til, at der skal graves i det område, og der vil man have en vurdering fra miljøstyrelsen af, hvordan råstofloven skal tolkes set med Miljøstyrelsens øjne, siger Per Larsen (K).

Når regionsrådet har fået svar på de spørgsmål, vil det igen blive taget op til behandling, hvad der skal ske med grunden ved Gærum.

Hvis det viser sig, at afgørelsen ikke ligger hos Region Nordjylland, så er det Fødevarestyrelsens endelige beslutning, der gøres gældende. I første omgang har Fødevarestyrelsen sagt, at de henviser sagen til fornyet behandling.

Se indslaget fra TV2 Nord lørdag neden under, hvor sagen første gang blev nævnt:

02:24

Embedsmænd og politikere er uenige i sag om råstofudvinding.

Luk video