02:01

Hovedvejen mellem Aalbæk og Skagen er alt for smal, og det går hårdt ud over erhvervslivet. I dag var transportministeren så på besøg for at diskutere en udvidelse af vejen.

Især i løbet af sommerferien er der masser af trafik på hovedvej 40. Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Håb for udvidelse af stærkt trafikeret hovedvej

Hovedvejen mellem Aalbæk og Skagen er alt for smal, og det går hårdt ud over erhvervslivet. Onsdag var transportministeren på besøg for at diskutere en udvidelse af vejen.

Man ved det godt, hvis man jævnligt kører på den 20 kilometer lange strækning mellem Aalbæk og Skagen – der er meget trafik, og det kan især i sommerperioden betyde store forsinkelser.

Netop den tætbefærdede, smalle hovedvej 40 var på dagsordenen, da transportministeren mødtes med blandt andre Frederikshavns Kommunes socialdemokratiske borgmester, Birgit Hansen.

- Skagen er Danmarks største fiskerihavn, der er vækst, og vi har virksomheder, der gerne vil til Skagen. Den smalle vej er en hindring for, at vi kan fortsætte den vækst, siger Birgit Hansen.

Ved Skagen Havn nikker man genkendende til problemerne, der især er slemme om sommeren.

- Erhvervstrafikken har forhindringer. Det betyder forsinkelser og fordyrelser for erhvervstrafikken til og fra Skagen. Det er selvfølgelig noget, der tynger virksomhederne, og det kan vi ikke leve med i længden, siger direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen.

Hovedvej 40 stod færdig i 1957. Hvor 200.000 turister dengang lagde vejen forbi Skagen, er antallet i dag helt oppe mod 1,8 millioner besøgende årligt.

Inden kommunalreformen i 2007 nåede man at udvide 4,5 kilometer af den 20 kilometer lange strækning, men det stoppede, da vejen gik fra at være amtsvej til statsvej.

Transportministeren har tidligere afvist at udvide vejen. I dag åbnede han så op for, at eventuelle ekstra penge kan gøre hverdagen nemmere for bilister på hovedvej 40.

- Skulle der nu opstå et lille led, hvor der pludselig bliver noget til overs, og det gør der jo nogle gange i store projekter, så er det her i sådan en klasse, at der kunne man tage det med, siger transportminister Hans Christian Schmidt.

En udvidelse af resten af vejen vil koste omkring 60 millioner kroner. Transportministeren vil nu tage sagen videre til forligskredsen.

- Jeg er sikker på, det kan lykkes – det er kun et spørgsmål om hvornår, siger han.