Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Strand i Skagen.

Hærværk på klitter i Skagen: Straffesagen er fortsat under behandling i månedsvis

Genopretningen af de ødelagte klitter ved Skagen Sønderstrand må fortsat lade vente på sig, da de to sigtede i sagen har klaget over planerne for genopretningen.

Straffesagen mod de gerningsmænd, der i oktober 2019 jævnede fredede klitter ved Skagen Sønderstrand, er fortsat ikke begyndt i retten.

Den må afvente en retsdato formentlig nogle måneder endnu, da de to sigtede i sagen har klaget over genopretningsplanen, som Fredningsnævnet ellers havde godkendt.

Kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, oplyser, at straffesagen stadig er under behandling, og at man her afventer svar fra Kystdirektoratet.

Frederikshavn Kommune mener, at genopretningen vil koste omkring en halv million kroner, og at 3.000 kubikmeter sand skal flyttes.

I januar fortalte borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, om sin frustration med den forsinkede sag - til TV2 Nord. 

- Det er knaldhamrende frustrerende, at vi ikke kan komme op og reetablere den her klit, som fuldstændig tåbeligt har været udsat for hærværk, sagde borgmesteren dengang. 

Her lød det, at sagen så ud til at blive udskudt i otte måneder - altså omkring september.

Se indslaget fra 22. januar, da det kom frem, at genopretningen udskydes:

01:48 Luk video