LIGE NU:

Hånbækskolen i Frederikshavn i spil som politiskole

Frederikshavn Kommune påtænker at placere en eventuel politiskole på Hånbækskolen, men en endelig afgørelse fra Justitsministeriet lader vente på sig.

Frederikshavn Kommune er en af de bare syv kommuner, der er med i opløbet om at huse den vestdanske politiskole, og nu afslører kommunen så, at det er Hånbækskolen, der konkret er i spil som lokalitet for politiskolen.

Det bekræfter borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn Kommune, skriver Kanal Frederikshavn.

Den gamle folkeskole i udkanten af Frederikshavn huser i dag 10. klasse-centret og Ungeenheden, og skolen har de undervisningslokaler og den udenomsplads, som politiskolen kræver.

- Det vil være af stor betydning, hvis vi bliver valgt. Et uddannelsessted trækker jo unge mennesker, kan betyde øget bosætning, og så har det en stor afledt effekt i forhold til handel og hotellerne, da der også skal afvikles kurser. Desuden er der arbejdspladser i en ny skole. Undervisere, HK'ere, kantinepersonale, pedelfunktion, rengøring og så videre, siger Birgit Hansen, der dog også nævner nybyggeri som en mulighed.

Udover Frederikshavn er også Ikast-Brande, Haderslev, Holstebro, Skanderborg, Sønderborg og Vejle tilbage i kapløbet om at huse politiskolen. 32 kommuner lagde billet ind fra starten.

Afgørelsen om politiskolens placering var egentlig sat til juni, men Justitsministeriet udsatte beslutningen til "lige efter sommerferien". Nu, i starten af november, ved Frederikshavn Kommune ikke mere, end at de stadig har en chance for at få politiskolen.

Og beskeden fra Justitsministeriet? Den lyder sådan her:

- Der arbejdes fortsat, og vi håber snart at kunne komme med en udmelding, lyder den kortfattede melding fra presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Svane, Justitsministeriet.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden