Havnedirektør kritiseres efter AaB-aftale

Foto: (Arkivfoto)

Frederikshavn Havn forsvarer sig i dag på facebook mod anklager om nepotisme og inhabilitet efter ny sponsoraftale med ungdomsholdene i AaB, hvor havnedirektørens søn spiller fodbold. Opd. klokken 14.34

Fodboldklubben AaB og Frederikshavn Havn offentliggjorde i går en aftale angående et nyt tre-årigt samarbejde, der betyder, at Frederikshavn Havn er sponsorer for eliteungdomsholdene i AaB. Til gengæld får Frederikshavn Havn erfaringer fra AaB, der kan bruges i erhvervshenseende, oplyser havnen.

Efter aftalen er blevet offentliggjort, har der verseret beskyldninger om inhabilitet og nepotisme mod Mikkel Seedorff Sørensen, der er direktør i Frederikshavn Havn. Baggrunden er, at hans 12-årige søn spiller fodbold i AaB, ligesom Mikkel Seedorff Sørensen selv er tilknyttet et af ungdomsholdene i AaB.

Beskyldningerne har fået Mikkel Seedorff Sørensen til at skrive et langt opslag på facebooksiden ”Port of Frederikshavn”.

Han skriver blandt andet på facebooksiden:

”Desværre har nogle af jer koblet historien op på, at vi har lagt sponsoratet pga. min søn, der ganske rigtigt spiller i AaB, hvilket har gjort rigtig ondt. Jeg vil tillade mig at vende den om og sige, at såfremt vi ikke havde været involveret med AaB, hvor jeg også ganske rigtigt hjælper til omkring holdet, så havde vi sikkert ikke fået lejligheden til at komme ind i billedet omkring denne unikke samarbejdsmulighed. Og det gør ondt at se billeder af min 12 årige søn på Facebook, fordi Frederikshavn Havn har indgået en samarbejdsaftale, der forhåbentlig kan komme de lokale virksomheder tilgode. Jeg vil i den forbindelse nævne, at jeg (som ansvarlig direktør for havnen og far til Emil) har stemt af med AaB, at det ikke er nepotisme eller specialbehandling af Emil, der ligger til grund for aftalen.”

Mikkel Seedorff Sørensen fortæller til TV2 Nord, at han har skrevet opslaget for at give en baggrund for, hvad der ligger bag aftalen.

- Jeg vil ikke kommentere det yderligere, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Frederikshavn Havn er en kommunal selvstyrehavn.

Ifølge opslaget brugte Frederikshavn Havn i 2015 i alt cirka 3,5 millioner kroner på sponsorater. 1,7 millioner kroner gik til et ekstraordinært sponsorat omkring Norskov, som bl.a. indeholdt skiltesponsoratet i forbindelse med visningen på TV2 samt opbygning og drift af Facebooksiden Bag Norskov. Samtidig er havnen sponsorer for White Hawks, Vendsyssel Håndbold, Vendsyssel Elite Badminton, Bangsbo Freja og FFI.

 

Forsiden lige nu