Clara Nistad og Emma Wengberg besejrede Mette Poulsen og Josephine Van Zaane med 21-11, 21-16 i kampen mod Team Skælskør-Slagelse. Foto: VEB

Historisk: VEB nummer to i grundspillet

VEB skrev mandag aften historie ved at slutte på andenpladsen i grundspillet i Badmintonligaen. Det er klubbens bedste placering nogensinde.

Vendsyssel Elite Badminton slutter på andenpladsen fordi man mandag aften besejrede rækkens nummer tre, Team Skælskør-Slagelse med 4-2 på hjemmebane i Skagen. Samtidig tabte den hidtidige nummer to, Værløse, med de samme cifre i Solrød, skriver klubben på sin hjemmeside.

Andenpladsen betyder at VEB kan vælge mellem tre hold, når DM-kvartfinalerne skal sammensættes. Skovshoved vandt grundspillet og har som førstevælger fire valgmuligheder: Greve, Odense, Solrød eller Højbjerg.

- Resultaterne i sidste spillerunde viser, at forskellen mellem holdene ikke er særlig stor, men det er klart, at vi er lykkelige og stolte over andenpladsen. Uanset hvem vi skal møde i kvartfinalerne, forventer vi et tæt opgør, understreger VEB-træner Morten Olsen.

Kvartfinalerne afvikles 31. januar og 7. februar. VEB har fordel af hjemmebane i returkampen. Lykkes det VEB at kvalificere sig til semifinalerne, betyder andenpladsen, at holdet her slipper for at møde DM-guldfavoritterne fra Skovshoved.