LIGE NU:

Hollywood-skuespiller fortæller Frederikshavns historie

Frederikshavn fejrer om to uger sit 200 års-jubilæum som købstad. I den forbindelse er der blevet lavet et musikalsk teaterstykke om byens historie, som har to kendte ansigter i hovedrollerne.

De sidste forberedelser til forestillingen "Historien om Købstaden" er i gang før torsdagens premiere. I den musikalske og visuelle forestilling bliver de vigtigste historier fra Frederikshavns 200 år som købstad fortalt. Det er skuespillerne Jimmy Jørgensen og Caspar Phillipson, der spiller hovedrollerne.

- Jeg er enormt glad for at være med til at fejre, at Frederikshavn fylder 200 år. Det synes jeg, er en stor ære, siger Jimmy Jørgensen.

quote Der er helt klart en Hollywood-dramaturgi over Frederikshavn.

Caspar Phillipson, skuespiller

Caspar Phillipson har to gange spillet med i Tordenskioldsspillet i Frederikshavn, men i de seneste år han været med i store Hollywood-film som "Mission: Impossible - Fallout" og "Jackie", hvor han spillede den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy. Nu ser han frem til at indvie frederikshavnerne i deres egen historie.

- Det er jo en fantastisk historie. Fra at være et af de vigtigste steder i kongeriget med sejlads og krigsførelse over den gyldne alder i 1980'erne, hvor folk kom væltende fra Sverige for at bruge deres penge, til en noget anden hverdag fra sidst i 1990'erne, og så igen til en opblomstring nu. Det er sindssygt spændende. Der er helt klart en Hollywood-dramaturgi over Frederikshavn, siger Caspar Phillipson.

Har lært noget nyt

Jimmy Jørgensen vidste ikke ret meget om Frederikshavns historie, før han sagde ja til at medvirke i "Historien om Købstaden", men han har fundet ud af, at der er sket meget på de 200 år, der er gået, siden kong Frederik 6. gav byen købstadsrettigheder den 25. september 1818.

- Der er en sang med, der hedder "Røven af fjerde division", og jeg vidste ikke, at det udtryk kom heroppe fra, siger Jimmy Jørgensen.

Det er publikum, der er sikre på at sidde i tørvejr, når "Historien om Købstaden" bliver opført. Skuespillerne må til gengæld bede til vejrguderne.

- Man skal lige øve sig i at synge i regn og slud, men det går, siger Jimmy Jørgensen, og hans kollega på scenen tør godt love publikum en god oplevelse.

- Jeg har store forventninger. Jeg tror, det bliver rigtig godt. Der er lavet nogle fantastiske videoproduktioner, som understøtter sangene, og jeg tror virkelig, at folk kan glæde sig, siger Caspar Phillipson.

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

gallery Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Til forsiden

Til forsiden