Arkivfoto. Foto: Per Frank Paulsen

Hundepatrulje fandt efterlyst dement mand

En 65-årige dement mand forsvandt fra plejecentret Rosengården i Sæby lørdag aften. Fem timer senere fandt en hundepatrulje dog manden i god behold.

Nordjyllands Politi havde natten til søndag succes med eftersøgningen af en ældre dement mand, der er i fem timer var på afveje i og omkring Sæby.

Den 65-årige mand forlod plejecentret Rosengården omkring klokken 20.30, og to timer senere blev Nordjyllands Politi inddraget i eftersøgningen af den demente mand.

- Vi får henvendelsen 22.15, og så laver vi en løbende vurdering af situationen, samtidig med at vi sætter eftersøgningen igang. Vi kigger på mandens tilstand og helbred, hvor meget tøj han kan have taget på, og forhører os hos taxa- og busselskaber, om de kan have set eller hørt noget, fortæller vagthavende ved Nordjyllands Politi, Jess Falberg.

Eftersøgningen gav heldigvis pote. Klokken 01.15 finder en hundepatrulje manden ved en gangbro ved Transportcenter Sæby, tæt ved E45-motorvejen - mere end fem kilometer fra plejecentret i centrum af Sæby.

- Vores hundepatrulje finder heldigvis manden i god behold, bedst som vi har sendt bud efter en helikopter. Hans tilstand og påklædning er heldigvis så god, at vi heller ikke fik brug for ambulancen, som ellers også er med, siger Jess Falberg til TV2 Nord.

Nordjyllands Politi takker for alle relevante henvendelser i forbindelser med efterlysningen.