LIGE NU:

Hurtigere hjælp til skagboerne: Byen får paramedicinerbil

Søndag præsenterede Region Nordjylland en splinterny paramedicinerbil, der fra mandag skal komme Skagens borgere til undsætning.

Borgerne i Skagen har længe efterspurgt initiativer, der kan sikre mere tryghed, når uheldet er ude. Søndag var derfor en stor dag for skagboerne, eftersom Region Nordjylland præsenterede en paramedicinerbil, som fra mandag er klar til at rykke ud.

- Det er en glædelig dag, og nu kan vi sige, at vi har et langt bedre beredskab, som man har ønsket sig i lang tid, siger Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland. 

Hidtil har Skagen haft en akutbil i sommermånederne, men nu kan byen bryste sig af at have en paramedicinerbil, der ovenikøbet står til rådighed hver eneste dag i alle døgnets 24 timer.

Det er en stor opgradering. Paramedicinerbilen i Frederikshavn dækker i dag Skagen, men fra mandag får byens skagboerne så sin egen, lyder det fra enhedschef i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland Kenneth Lübcke.

Udover mere materiel så vil der altid være en paramediciner i bilen fremfor en ambulanceredder.

- En paramediciner har en længere uddannelse end ambulancebehandleren. De har også flere medicinske kompetencer og et andet beskatningsgrundlag i forhold til en ambulancebehandler.

Den nye firhjulede hjælp bekommer da også skagboerne vel. Jesper Nielsen, der er lærer og bosat i Skagen håber, at hjælpen nu fremover bliver bedre.

- Der har været nogle episoder, hvor der er gået lang tid, før hjælpen er kommet, og folk har kunnet komme på sygehuset. Den usikkerhed forsvinder forhåbentligt nu, siger han.

Regionsrådet indgik en budgetaftale i september, og det er dén aftale, der muliggør opgraderingen. På den gule bil står der 'Region Nordjylland i gode hænder'.

- Det slogan har jeg det faktisk rigtig godt med. For nu er man i endnu bedre hænder, også her. Der har hele tiden været et beredskab heroppe, men nu får vi det styrket yderligere med paramedicinerbilen, og det øger trygheden for borgerne, siger Ulla Astman.

Det er ikke blot Skagen, det fremover har gavn af en paramedicinerbil. Frederikshavn, Brovst, Farsø og Hobro har i forvejen én, mens Hals har en akutbil. Det samme får Thisted, der søndag kunne glæde sig over præsentationen af en akutbil.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden