Huset i havet er sat til salg: 7,5 millioner kroner for unik beliggenhed

På stranden ved Gl. Skagen ligger sommerhuset Fellen. I mange år har huset været i fare for at blive spist af Vesterhavets bølger, og huset fremstår i dag som en ruin. Nu er det sat til salg for millioner.

Prisen for sommerhuset med Danmarks mest unikke beliggenhed er 7,5 millioner kroner, og det er ikke luksusbyggeri og mursten, man får for pengene. Men derimod beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. 

Det ikoniske sommerhus fra 1903 er beliggende på den mondæne Rævehulevej.

- Det er et unikt hus, siger ejendomsmægler Max Olesen fra EDC Ole Bo i Skagen. Det er ham, som skal forsøge at sælge sommerhuset, som ligger midt på den offentlige strand ved Gl. Skagen.

Huset er 140 kvadratmeter og meget faldefærdigt.
Huset er 140 kvadratmeter og meget faldefærdigt.
Foto: Jesper Chrisiansen

- Det er en investering i udsigten. Man kan lave noget, hvor man får den her udsigt. Det er 300 graders udsigt til havet og stranden. Det får man ikke andre steder i Skagen, siger Max Olesen.

To interesserede købere

Mange vil sikkert være enig i, at man skal være ualmindelig meget uvenner med sine penge for at betale 7,5 millioner kroner for en ruin midt på stranden, men Max Olesen har allerede flere interesserede købere på hånden.

- Der er to interesserede, og de har ikke ønsket, at komme ind og se huset indenfor. De skulle bare se det omkringliggende, siger ejendomsmægleren.

Frederikshavn Kommune har tidligere udstedt et nedrivningspåbud på huset, men det er siden trukket tilbage, efter kysten har vokset sig bred igen,
Frederikshavn Kommune har tidligere udstedt et nedrivningspåbud på huset, men det er siden trukket tilbage, efter kysten har vokset sig bred igen,

Det handler om beliggenhed og så en tro på, at kysten fortsætter med at vokse, så bølgerne ikke igen kommer tæt på og æder løs af murværket, som det skete i 2016 under stormen Urth. Her styrtede dele af hjørnet sammen og svandt i havet.

Skulle have været revet ned

Frederikshavn Kommune udstedte også et nedrivningspåbud, som betød, at huset skulle have været revet ned. Men nu er kysten vokset sig bred igen, og nedrivningspåbuddet er trukket tilbage. Det betyder, at det er muligt at rive huset ned og genopføre et nyt på samme sted.

- Det er udsigten, man betaler for. Det er ikke huset, men potentialet i huset, som man betaler for. Man kan rive huset ned og bygge et nyt på 140 kvadratmeter igen, siger Max Olesen.

Fellen blev sidst solgt i 2009 til en pris på 4,5 millioner kroner. Nu er det til salg til 7,5 millioner.
Fellen blev sidst solgt i 2009 til en pris på 4,5 millioner kroner. Nu er det til salg til 7,5 millioner.
Foto: Jesper Chrisiansen

Fellen blev bygget i 1903 og var dengang placeret bag høje sandklitter og i sikker afstand fra det brutale vesterhavs bølger. I dag ejes det af vinduesfabrikant Carsten Kastrup fra Holstebro.

Han købte huset på 140 kvadratmeter i 2009 af It-millionæren Erik Damgaard og Anni Fønsby for 4,5 millioner kroner. Nu håber Max Olesen, at han kan sælge ruinen med den unikke beliggenhed for tre millioner mere, end Carsten Kastrup betalte for den for 12 år siden.

- Jeg er sikker på, at vi kan finde en køber, siger han.

Se indslag om sommerhuset herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland