Foto: Frederikshavn Kommune

I Skagen bliver julekalenderen levende

Julen bliver i den grad levende i Skagen, når den første låge i julekalenderen bliver åbnet 1. december.

Englebørn, julepyntede hestevogne og masser af julelys. For mange mennesker er Skagen lig med lyse sommeraftener, fisk på havnen, hygge og kølig vin. Men magien holder helt ind i de mørke måneder - og den bliver særlig tydelig 1. december, når første låge i Den Levende Julekalender - den største af sin slags i Danmark - traditionen tro bliver åbnet.

Bag hver af de 24 låger gemmer der sig julearrangementer for hele familien. Det er Skagen Turistbureau, der står bag eventet i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Og interessen for Den Levende Julekalender har spredt sig til Norge og Sverige også.

- Vi er utroligt glade for, at Skagen igen i år danner rammen om Den Levende Julekalender. Det er et helt enestående event, som kun kan opleves her. Og dette kombineret med mange andre unikke julearrangementer, spændende shopping-muligheder og fantastiske madoplevelser gør, at vi har meget at tilbyde vores julegæster her i toppen af Danmark. Så vi glæder os til at byde endnu flere glade gæster velkomne i år, siger turistchef René Zeeberg, Turisthus Nord.

Også på borgmesterkontoret i Frederikshavn Kommune er man begejstret for julekalenderen.

- Frederikshavn Kommune har mange attraktioner, der kan nydes hele året. Og når man så kan kombinere fx en juleshopping tur eller et kig på Den Levende Julekalender med et besøg i vores fantastiske natur og en travetur, der giver appetit til julehyggen på en af de mange caféer og restauranter, så rammer vi rigtig mange menneskers ønsker til en december-udflugt, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Man kan læse mere om Den Levende Julekalender på www.juliskagen.dk.