Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

04:33

Manglen på læger i Nordjylland er nu så stor, at kun i 35 af regionens 171 lægepraksisser åbent for indtag af nye patienter.

1 af 2

Ikke plads ved læger i Frederikshavn: Nye patienter sendes til Tårs og Lendum

I hele Frederikshavn Kommune har kun to praksisser åbent for nye patienter.

Der er ikke plads til flere patienter ved lægerne i Frederikshavn, Strandby og Kvissel. Det viser en redegørelse fra Center for Bibliotek & Borgerservice, som bliver præsenteret for politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune i næste uge.

Det betyder, at tilflyttere og andre, som gerne vil skifte læge, risikerer at blive sendt til Lendum og Tårs i Hjørring Kommune – henholdsvis 16 kilometer og 28 kilometer fra Frederikshavn.

Læs også Læge: Ubehagelig situation at være i

Mellem en og fem borgere henvender sig ugentligt til Frederikshavn Kommune og beder om at skifte læge på grund af lang ventetid.

Region Nordjylland har bedt lægerne, der har sagt nej til flere patienter, om at tage mellem 50 og 100 ekstra ind. Det er de ikke interesserede i.

Situationen er frustrerende for patienterne, lyder det fra Center for Bibliotek & Borgerservice. Og det ser ikke ud til at blive bedre – i løbet af de næste otte måneder går to læger på pension.

En ud af tre lægepraksisser i Skagen og Ålbæk har plads til flere patienter, mens Lægerne Chrestensmindevej er den eneste praksis i Sæby, Dybvad og Østervrå, der er åben for tilgang.

Vi har mere om historien i vores udsendelse torsdag aften klokken 19.30.

Læs også Lægemanglen fortsætter: Så galt står det til i Nordjylland