Iværksætterprisen gik til Jesper Winter, Skagen Fiskerestaurant

Jesper Winter fra Skagen får iværksætterpris

Jesper Winther ejer Skagen Fiskerestaurant og er en rigtig iværksætter, lyder det blandt andet i indstillingen til den fornemme pris.

Årets Iværksætterpris i Frederikshavn Kommune går til Jesper Winter i Skagen, som i indstillingen bliver betegnet som en ægte serieiværksætter og ildsjæl, som hele tiden kommer med nye spændende idéer og koncepter, som gavner Skagen og skaber arbejdspladser.

Jesper Winter har ejet og drevet Skagen Fiskerestaurant siden 2012, som også blev etableret på Illum ROOFTOP i 2016. Derudover står han bag Skagen Køkkenet, Skagen Bjesk og en ny, 100 procent naturlig, vegansk og økologisk hudplejeserie med navnet Skagen Seaside, som lanceres i 2017.

- Jeg er rigtig glad for prisen, som er en flot anerkendelse af det, som jeg går og laver. For mig kommer det ret naturligt at få nye idéer. At være iværksætter og virksomhedsejer er mit arbejde, men det er også min hobby, fortæller Jesper Winter, der er uddannet kok og har arbejdet flere år i London og forskellige steder i Danmark, før han blev hentet til Skagen Fiskerestaurant som køkkenchef 2004.

I Skagen har Jesper Winter otte fuldtidsansatte hele året, mens der om sommeren er tilknyttet omkring 70 personer til Skagen Fiskerestaurant. I København er der 20 ansatte på Skagen Fiskerestaurant, som han er besøger ugentligt. Den nye hudplejeserie Skagen Seaside bliver fremstillet hos et søskendepar i Sydafrika, hvor der bliver givet støtte til den lokale landsby og skole.