Simon Kristian Bøgh Pedersen har fået læreplads. Et sommerjob hos Holte Vinlager i Skagen var vejen ind. Foto: Jesper Christiansen

Jobsucces i Skagen: Sommerjob gav læreplads

Simon Kristan Bøgh Pedersen har skiftet sofaen ud med en læreplads hos Holte Vinlager i Skagen. Et sommerjob gav ham et skub, så han kom videre med sin uddannelse.

Han kan takke en ny model i Frederikshavn Kommune for, at han kom i gang. Kommunens Ungeenhed har stor succes med at få unge på offentlig forsørgelse i job eller uddannelse. I sommer sendte man 58 unge ud i sommerjob i samarbejde med en række virksomheder i kommunen.

54 af de 58 unge har siden fået job eller er kommet i uddannelse. Simon Kristian Bøgh Pedersen er en af dem. Han kom i sommerjob i Skagen hos Holte Vinlager, og det gik så godt, at indehaver Henrik Nielsen tilbød ham en læreplads.

- Der har han bevist hans værd. Han er virkelig kundevenlig og servicemindet, og han er pligtopfyldende, så vi var klar til at give ham chancen, siger Henrik Nielsen fra Holte Vinlager.

01:43 Luk video

Simon: Dejligt at have noget at stå op til

For Simon Kristian Bøgh Pedersen har det stor betydning, at han har fået en læreplads.

- Jeg er rigtig glad for at have noget at stå op til og se frem til. Jeg nyder at være her, og hver dag når jeg møder ind, så tænker jeg, at det bliver en dejlig dag i forhold til, når man ikke har noget at lave.Den gang sad jeg bare hjemme og blev trist. Man skal ud og opleve noget, siger han.

At det er lykkedes at for Simon og de andre unge enten i fast job eller uddannelse er ikke kun godt for den enkelte. I ungeenheden i Frederikshavn Kommune kan de gøre status. Aldrig før har der væres så få unge på offentlig forsørgelse i kommunen.

- Vi er selv overrasket over, at det er gået så godt, og det er bestemt ikke sidste gang, at den metode skal bruges, fortæller virksomhedskonsulent i Ungeenheden i Frederikshavn Kommune, Ulla Severinsen.

Kommunen sparer penge

Hun mener, at en stor del af successen skyldes et tæt samarbejde i Ungeenheden mellem forskellige grupper, så alle er klar over, hvad både de unge og virksomhederne efterspørger.

På bundlinjen er ordningen også en succes for kommunen. Her har man sparet 1,6 millioner kroner ved at få de unge i enten job eller uddannelse.

I Skagen er Simon Kristian Bøgh Pedersen ikke i tvivl. Han er kommet på rette hylde med sin elevplads.

- Jeg er glad for at snakke med kunder. Jeg kan godt lide at snakke med folk og få kontakt med dem, så det gør mig rigtig glad, at være sådan et sted her, siger han.