LIGE NU:

John har stadig ikke set en krone for minkaflivning – selvom han har et tocifret millionbeløb til gode

Tre måneder efter aflivningen af sine mink har John Haugaard fra Frederikshavn ifølge ham selv et tocifret millionbeløb til gode for aflivningen.

Minkhallerne på John Haugaards minkfarm uden for Frederikshavn er tomme for dyr på tredje måned.

Dyrene er slået ned så hurtigt, som de aldrig har gjort det før. De lange rækker af minkhaller er helt færdige med at blive rengjort og desinficeret, men pengene for den hurtige aflivning og rengøring har John Haugaard ikke set endnu.

- Det er jo svært, og det er næsten ikke til at leve i det. Det her er en lidt større farm, jeg har faktisk et tocifret millionbeløb til gode nu, og det har jeg ved nogle, jeg ikke stoler på, siger John Haugaard.

Ingen kompensation eller tempobonus endnu

Regeringen har stillet minkavlerne i udsigt, at de vil få penge for hver mink, de har aflivet samt en tempobonus, hvis de aflivede minkene hurtigt. Ingen af de penge er kommet endnu, selvom minkene for længst er slået ned.

- Minkfarmerne, de skal have nogle penge, de kan ikke betale deres regninger, de har ryddet hele butikken for varelageret, alle minkene er væk, de har ikke fået så meget som en bøjet 25 øre. Jeg synes simpelthen, at det er utilstedeligt, siger fødevareordfører for Konservative Per Larsen (K).

Erhvervsminister Simon Kollerup stillede minkavlerne i udsigt, at kompensationen ville være på plads inden jul. Det er den ikke kommet, og i mellemtiden har sygdom og barsel betydet, at i alt fire ministre nu har stået for de langtrukne forhandlinger, der nu har fungerede finansminister Morten Bødskov (S) for bordenden.

Er det ikke fuldstændig utilstedeligt, at de skal vente så længe?

- Det er selvfølgelig en alvorlig situation, og regeringen tager det også meget alvorligt. Og derfor skal det også gøres grundigt, og vi skal være sikre på, at den aftale, vi laver, er en, som Europakommissionen vil kunne godkende, det er grundlæggende det, der er i det, siger fungerende finansminister Morten Bødskov (S).

Acontobeløb

- De kan jo sagtens udbetale en acontobetaling til de avlere. For eksempel 100 eller 125 kroner pr. mink plus den der tempobonus, som de har stillet minkavlerne i udsigt, siger Per Larsen (K), men han er enig med Morten Bødskov i, at kompensationen til minkavlerne fortsat vil tage tid at forhandle.

Mens partierne ikke kan blive enige om en kompensationsaftale til minkavlerne, så kommer der ingen penge ind på bankkontoen hos John Haugaard. I stedet lever han lige nu af de penge hans kone tjener på sit deltidsarbejde i hjemmeplejen og 5.000 kroner, som han hæver hver måned.

- Det er et træk, jeg tager på min kassekredit hver eneste måned, siger John Haugaard.

Venter i uvished

Nu vil Per Larsen have regeringen til at udbetale minkavlerne for aflivning af deres dyr, mens forhandlingerne om kompensation står på.

- Hvis ikke der sker noget, så stiller jeg simpelthen et beslutningsforslag i folketingssalen, så partierne kan stemme det igennem og tvinge regeringen til at udbetale nogle penge til de minkavlere nu, siger Per Larsen (K).

For John Haugaard er der ikke mere at gøre nu. Minkene er slået ned, hallerne er rengjorte, men han savner noget at give sig til og har flere gange henvendt sig til Fødevarestyrelsen for at høre, om de kan begynde at skille nogle dele fra minkhallerne, men det er der ikke udsigt til, at de kan få lov til foreløbigt.

Uden noget at give sig til, kan John Haugaard ikke gøre andet end at vente.

Hvor længe kan I vente?

- De kan få resten af ugen her, så skal der snart til at ske noget, siger John Haugaard.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden