LIGE NU:

Katrine og Dennis drømmer om hus og familie i Østervrå

Det unge par fik Frederikshavns politikere til for alvor at få øjnene op for, at der skal byggemodnes flere grunde i den lille by, Østervrå, så de og andre kan bygge hus der.

I Østervrå har en gruppe borgere gennem længere tid forsøgt at overbevise Frederikshavn Kommune om, at der skal sættes flere byggegrunde til salg i byen. Og presset ser ud til at have virket. Forleden blev der indgået et budgetforlig i byrådet, som betyder, at der snart kan bygges på nye grunde i Østervrå.

Og det er ikke mindst takket være det unge par Katrine Sørensen, og Dennis Petersen, at der sættes gang i udviklingen af området omkring Bakkevænget.

Hun er fra Sindal, og han er fra Østervrå - og de er enige om, at de vil bo i rolige omgivelser - meget gerne på den plet på Bakkevænget i Østervrå, de har udset sig. 

- Det ligger godt og lidt væk fra det hele. Jeg er fra landet og vil have lidt svært ved at skulle ind til byen, fortæller Katrine Sørensen.

- Skolen ligger få hundrede meter her fra, tilføjer kæresten Dennis Petersen.

Det unge par har endnu ikke børn, men det drømmer de om, og drømmen om familie og hus kan nu blive virkelighed på Bakkevænget. 

For Frederikshavn Kommune har netop afsat to millioner kroner til byggemodning af otte parcelgrunde på Bakkevænget.

Det sker efter, at Dennis Petersen flere gange har rykket borgmester Birgit Hansen for, om der snart sker noget. 

- Det var lidt af et pres at have, fortæller Birgit Hansen (Socialdemokraterne), borgmester i Frederikshavn Kommune og tilføjer:

- Det er klart, det gør indtryk, og vi må gøre noget, når der kommer et ungt par og siger, at de er interesserede i, at der sker noget - og hvis ikke, så flytter de fra kommunen. 

Parret er langt fra de eneste, der er interesserede i en fremtid i Østervrå. Det oplever Østervrå Borgerforening, der også har gjort kommunens politikere opmærksom på, at der er unge nye borgere på vej - hvis der kom flere byggegrunde til.

Og til april sker der noget. Da går kommunen i gang med at byggemodne.

Den godt 1.000 kvadratmeter store byggegrund, som parret Katrine Sørensen, og Dennis Petersen har udset sig, forventes at koste lige omkring 200.000 kr.

I mens kan parret bare vente og glæde sig. Til hus og familiedrømme i Østervrå.