Det kostede 125.000 kroner at få Café Hack til Knivholt Hovedgaard, og de penge vil Knivholt nu have tilbage. Foto: Michael Schmidt Thomsen

Knivholt vil have Café Hack-penge tilbage

Venneforeningen til Knivholt Hovedgaard betalte 125.000 kroner for at få radioprogrammet Café Hack på besøg. De penge vil foreningen nu forsøge at få tilbage.

29. maj 2016 lagde det populære radioprogram Café Hack vejen forbi Knivholt Hovedgaard ved Frederikshavn. Det var en del af den sommerturné, som programmet i flere år var taget på for at komme rundt i landet.

Og det er ikke gratis at få besøg af vært Søren Dahl og hans kendte gæster. Knivholts venneforening blev præsenteret for en regning på 125.000 kroner, som angiveligt skulle dække de ekstra produktionsomkostninger, der er forbundet med at rykke ud i landet. Derudover skulle Knivholt betale hotelovernatninger, forplejning og stille lydanlæg til rådighed.

00:56 Luk video

Det er produktionsselskabet SK Productions, der producerer Café Hack, og og som har sendt regningerne til en lang række af de spille- og kultursteder, der har haft besøg af Café Hack. SK Productions, som er delvist ejet af Søren Dahl, får samtidig penge af DR for at producere programmerne, og det er imod DR's regler om skjult sonsorat at de har krævet penge for deres besøg.

Det får nu bestyrer af Knivholt Hovedgaard Olav Madsen til at skride til handling. Han vil, alene eller sammen med nogle af de andre, der har betalt til Café Hack, kræve at få pengene tilbage.

- Vi må jo se, om der er penge i selskabet, eller også må vi gå sammen og sagsøge dem. VI er jo flere, der er i samme båd, siger Olav Madsen.

Det er Knivholts venneforening, der stod forarrangementet og kom ud med et underskud på 30.000 kroner, og det er ifølge Olav Madsen lige i overkanten for den lille forening.

- Vi kører jo på et ret lille budget, så det betyder meget. Det er jo det største arrangement, vores venneforening har stablet på benene her, siger han, og understreger, at trods det lidt ærgerlige efterspil, var det en god forsommerdag på Knivholt, hvor ganske mange nordjyder dukkede op for at opleve Café Hack.

DR har i dag besluttet at lukke Café Hack med øjeblikkelig virkning, og Søren Dahl og SK Produdtions har reageret ved at varsle et sagsanlæg mod DR.