Det giver rigtig god mening at arbejde sammen om at vise de unge de forskellige erhvervsuddannelser, der findes, mener Frederikshavns borgmester om udvidet samarbejde med Dansk Byggeri. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kommune i dialog med erhvervsliv om lærepladser i byggeri

Dansk Byggeri og Frederikshavn Kommune styrker samarbejdet om uddannelse for unge, der skal have læreplads.

- Det giver rigtig god mening at arbejde sammen om at vise de unge de forskellige erhvervsuddannelser, der findes.

Sådan lyder det fra Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet) i forbindelse med, at kommunen netop har indgået et nyt samarbejde med Dansk Byggeri om at finde lærepladser til de elever, der har bestået grundforløbet på deres uddannelse.

For flere år siden indgik Dansk Byggeri, Frederikshavn Kommune, DI, LO, EUC Nord og Frederikshavn Handelsskole en aftale om at arbejde sammen om at finde lærepladser til de elever, og nu er den aftale fornyet.

- Jeg håber også, at vi kan fortsætte vores fælles arbejde om at sikre, at der er lærepladser til de unge, der vælger en uddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, så vi sammen gør vores for, at de unge har gode forudsætninger for at færdiggøre deres uddannelse, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen og tilføjer, at det blandt andet kan ske gennem virksomhedsbesøg.

Dansk Byggeri er glad for, at kommunen gerne vil drøfte en ny partnerskabsaftale.

- Hvis vi skal lykkes med at få endnu flere elever til at søge mod bygge- og anlægsuddannelserne, er det vigtigt, at eleverne tidligt bliver præsenteret for de mange forskellige muligheder, som en erhvervsuddannelse giver, og det kan vi sikre gennem et øget samarbejde,  siger formand for Lokalforeningen Dansk Byggeri Vendsyssel Nord, Torben Carlsen.