LIGE NU:

Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

Ejeren af den forladte skole i Dybvad opfyldte ikke fristen for at sikre den gamle skole i Dybvad og spærre adgangen til grunden. Derfor gik kommunen i dag i gang med at sætte afspærring op.

Park og Vej fra Frederikshavn Kommune var klar klokken 14.00 onsdag eftermiddag til at rykke ind på området ved den gamle skole i Dybvad. Her udløb ejerens frist for at opfylde de påbud, som kommunen har udstedt.

- Der skal sikres, og i og med at ejeren ikke har gjort noget, så gør kommunen det. Ejeren er bekendt med, at der er en frist, og når ikke den er opfyldt, så går kommunen ind og gør det, siger Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet).

Ejeren fik for 2 uger siden et påbud om at sikre bygningen, så uvedkommende ikke kan komme ind. I weekenden udstedte kommunen yderligere et påbud, efter at en fløj i skolen styrtede sammen. Her fik ejeren pålagt at sikkerhedsafspærre grunden.

Og da ejeren ikke selv havde foretaget sig noget, så gik kommunen i gang.

Skole med hegn

- Ejeren er også bekendt med, at regningen vil lande hos hende, siger borgmesteren.

Ejeren af den nedlagte skole Minedret Memet fra Odense var ikke selv til stede i Dybvad i dag, men hun var repræsenteret af sin søn, og efter et kort møde med kommunen gik han og en anden person i gang med at sætte plader for døre og vinduer. Det er dog ikke nok til at opfylde kommunens krav.

- Vi har fortalt, hvad der er af pligter, og hvis ejeren ikke opfylder dem, så er der en regning, og hvis ikke regningen bliver betalt, så går det vejen med at de bliver politianmeldt, siger Birgit S. Hansen.

Park og Vej fortsætter i morgen arbejdet med at sikre, at ingen kan komme i nærheden af den sammenstyrtede del af skolen. Der skal sættes byggepladshegn op hele vejen rundt om ruinerne.

Ingen af de to mænd, som repræsenterede ejeren, ønskede at udtale sig i dag eller fortælle, hvad familiens planer med skolen er.

- Vi håber, at der er nogle planer, og vi vil også gerne høre om dem og i dialog med ejeren, men her og nu handler det om sikkerhed, siger borgmesteren.

Skole park og vej 3