Kommunen tror på ny motorsportsbane i Sæby

I 2020 er det slut med race på Ørnedalsbanen. Foto: (Arkivfoto)

04:29

Det bliver svært at finde en ny grund at opføre en bane til motorsport på, når Ørnedalsbanen i Sæby lukker i 2020

1 af 2

Selvom det bliver svært, så tror Frederikshavn Kommune på, at man kan finde en ny grund til motorsport, når Ørnedalsbanen lukker i 2020.

Ørnedalsbanen ligger øde hen i disse måneder, inden der igen til april er aktivitet. Men efter december 2020 er det sidste race kørt på banen. Det ærgrer formanden for klubben Frederikshavn-Sæby Auto Sport, der har lejet sig ind på banen siden 1955.

- Det duer ikke. Det har været herude i så mange år, og det er en stor del af vores liv. Det må ikke lukke, siger han.

Ørnedalsbanen lukker, fordi lejekontrakten udløber. For at få lov til at opføre en motorsportsbane skal krav om støj og miljø opfyldes, og det kan gøre det svært at finde en ny placering. Ved Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune vil man gå langt for at sikre, at motorsporten kan trives i Sæby efter 2020.

- Vi har lagt os i selen for at gøre det så nemt og smidigt som muligt. Men det er klart, at en motorbane altid vil have nogle støjgener. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at det ikke kommer til at kollidere med andre ting, siger Anders Brandt Sørensen, der er formand for udvalget.

Hvis det stod til ham, så fandt man en løsning, hvor Ørnedalsbanen også i fremtiden kan blive, hvor den er i dag.

Lejeaftalen er blevet opsagt af ejer Hans Arenfeldt. Han har i dag ikke haft mulighed for at stille op til interview, men han fortæller, at han ikke umiddelbart ser en mulighed for at banen kan blive efter år 2020, da det vil blokere for udviklingsmuligheder i området.

Ifølge TV2/Nords oplysninger har en parcel på Bouetvej 11 i Sæby været i spil, men den placering er ikke længere aktuel. Formanden for Plan- og Miljøudvalget er dog sikker på, at man inden 2020 kan finde et nyt sted at køre.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for jeg synes det ville være rigtig ærgerligt, hvis det ikke kan fortsætte. Helst hvor det ligger nu, men hvis ikke det kan lade sig gøre, så må vi finde et andet egnet sted. Jeg tror på det, siger han.

Forsiden lige nu