LIGE NU:

Kør over for rødt seks steder i Frederikshavn

Cyklister i Frederikshavn må fortsat gerne svinge til højre i udvalgte kryds – selv om der er rødt lys.

Det konkluderes der, efter Vejdirektoratets evaluering af forsøg med højresving for rødt for cyklister viser, at det ikke går ud over trafiksikkerheden, hvis man i udvalgte lyskryds giver cyklister lov til at svinge til højre for rødt.

Og i Frederikshavn gælder det seks udvalgte kryds. To af krydsene er en del af Vejdirektoratets forsøg. Det gælder, når cyklister kommer fra Nørregade og svinger til højre ad Gl. Torv, og når cyklister kommer fra E45 og svinger til højre ad Thodesvej.

Som del af forsøget har Frederikshavn Kommune givet cyklisterne mulighed for at dreje til højre for rødt i alt seks steder på det kommunale vejnet. To højresving i krydset Rådhus Allé/Parallelvej/Rimmensgade: Det gælder, når cyklister kommer fra Rådhus Allé og svinger til højre ad Parallelvej, og når cyklister kommer fra Parallelvej og svinger til højre ad Rådhus Allé, samt højresving i alle fire ben i krydset Suderbovej/Hødersvej/Koktvedvej.

Frederikshavn Kommune vil nu fortsætte sådan som forsøgsordning, indtil Transportministeren har godkendt at cyklisternes muligheder gøres permanent.