LIGE NU:

Landshold tændte julelys i Frederikshavn

Frederikshavn og Julemanden fik fredag eftermiddag hjælp fra en uventet kant med at få årets juletræ tændt.

Der var ekstra hjælp og stærk opbakning til juletræet i Frederikshavn, da der fredag eftermiddag skulle tændes lys og julestemning.

Byen havde nemlig fået besøg af det danske landshold i kvindehåndbold. De er i træningslejr i Frederikshavn forud for VM i Tyskland i december, og her havde spillerne heldigvis mulighed for at tage et kort afbræk fra træningslejren for at tænde lys.

Dermed fik julemanden altså en hjælpende hånd med at tænde træet, som er en gave til Frederikshavn fra den norske venskabsby Larvik.

For landsholdsspiller Kristina Kristiansen var det da også en dejlig pause at tage fra harpiks og driblinger.

- Det er hyggeligt. Vi kommer i julestemning af at se juletræet blive tændt, så det er rigtig hyggeligt, sagde Kristina Kristiansen til TV2 Nord.

- Jeg synes, det er super hyggeligt, og vi kommer ud og møder borgerne i Frederikshavn. Og så får vi også lidt julesteming, selv om vi har en hverdag, der bare hedder håndbold, supplerede landsholdsspiller Sandra Toft.

Men det var ikke kun håndboldpigerne, der var glade for denne juletræstænding. Også handelschef i Frederikshavn, Dan Kobberup, glædede sig over besøget fra landsholdet.

- Vi er helt vildt glade og ydmyg og stolte også. Det skaber en rigtig god steming, og det, der er helt nyt i år, er, at der faktisk også er musik i gågaden, så det skaber ekstra stemning, sagde Dan Kobberup.