00:53

Video: Kanal Frederikshavn

Lasse blev dagens helt - reddede hund ud af brændende bil

Hunden Chico fra Elling blev tirsdag eftermiddag reddet ud af en brændende bil på parkeringspladsen ved Rema1000 ved Frederikshavn Trafikterminal.

Dagens helt store helt i Frederikshavn hedder Lasse Houmann Petersen.

Han kom tirsdag eftermiddag cyklende forbi Rema100 ved Frederikshavn Trafikterminal, hvor en bil på parkeringspladsen var brudt i brand. Han kunne have valgt at cykle videre og lade de sammenstimlede mennesker om klare ærterne.

Men heldigvis for hunden Chico, som var låst inde i den brændende bil, standsede han op.

- Jeg hørte én, som råbte, at der var en hund inde i en brændende bil med en masse røg, så jeg skyndte mig at prøve at få den ud. Jeg rykkede først i døren, men der skete ikke noget. Så fik jeg en altankasse stukket i hånden, men der skete heller ikke noget. Derefter kom de endelig med noget værktøj, så jeg kunne slå hul på ruden, fortæller Lasse Houmann Petersen til Kanal Frederikshavn.

Han kunne tydeligt mærke, at 10 år gamle Chico fra bange, så den var lykkelig for at blive reddet ud.

- Jeg er glad for, at den blev reddet ud, og det ikke gik ud over den, siger Lasse Houmann Petersen.

Ejer gik intetanende rundt

Imens dramaet udspillede sig gik ejeren af både hunden og bilen, Anette Palsgaard, intetanende rundt i supermarkedet. 

Da hun kom ud med sine indkøbte varer, undrede hun sig dog hurtigt over, hvor hendes bil var blevet af. Hun havde parkeret den tæt på bygningen, men en medarbejder fra Orskov var hurtig til at flytte bilen ud midt på parkeringspladsen med en gaffeltruck, da ilden blev opdaget.

Heldigvis kunne Lasse Houmann Petersen også fortælle hende, at hunden Chico havde det godt. Og endnu bedre blev det, da hunden fik en hundekiks af en medarbejder fra supermarkedet.