Jens-Christian Wandt har skrevet til statsministeren i påsken og spurgt om, hvordan udsigterne til at gennemføre årets planlagte turne med Verdensballetten. Arkivfoto

Leder af Verdensballetten skriver til statsministeren

Kan Verdensballetten gennemføres som planlagt mandag 13. juli foran Den Tilsandede Kirke i Skagen? Det spørgsmål kan leder Jens-Christian Wandt ikke svare på, før han får et klart svar fra statsminister Mette Frederiksen.

- Jeg har skrevet til statsministeren i påsken og spurgt om, hvor mange en stor forsamling er, og hvordan man skal agere i de forsamlinger, der tillades, oplyser Jens-Christian Wandt til kanalfrederikshavn.dk.

På pressemødet 6. april udtalte Mette Frederiksen, at store forsamlinger ikke tillades til og med august. Det fik straks Roskilde Festival, Smuk Fest, Skagen Festival, Rock i Frederikshavn, Nibe Festival, Hjallerup Marked og andre store arrangementer til at aflyse.

- Men udmeldingen hensatte også de mindre kulturelle aktører i frustration. For hvad mener statsministeren med store forsamlinger? Hvor mange mennesker drejer det sig om? Netop nu er vi i fuld gang med planlægningen af sommerens Verdensballet. Mange af mine kolleger i kulturlivet er ved at planlægge deres arrangementer. Her tænker jeg på revyer, teatre, koncerter, små festivaler. Lige nu er alt sat på stand by - prøver, billetsalg, markedsføring mere mere, siger Jens-Christian Wandt.

Han fastslår overfor kanalfrederikshavn.dk, at det er altafgørende, at Mette Frederiksen snarest kommer med en klar udmelding.

00:52

Verdensballetten har planlagt 11 forestillinger den kommende sommer, deriblandt en i Skagen.

Luk video