SENESTE NYT:

Liebhaverluksus i Skagen: Her er Danmarks dyreste sommerhus

Man skal have 24 millioner kroner op af lommen, hvis man vil erhverve sig landets fortiden dyreste sommerhus, som ligger i Skagen.

Det har været en dansk sommer, der for alvor har indbudt til sommerhusliv, og måske er der nogen, der ligefrem har fået lyst til at investerer i en fritidsbolig, hvis man da ikke i forvejen er den glade ejer af sådan et.

Heldigvis er der masser af nordjyske sommerhuse til salg - i alle prisklasser. Faktisk ligger det dyreste sommerhus, der lige nu er til salg i Danmark, i Nordjylland, nærmere bestemt Skagen. Det skriver Boliga.

Huset, Villa Guldmaj, er 264 kvadratmeter idyl, der ligger midt i klitterne på Grenen. Med en grund på mere end 4000 kvadratmeter, kan man nyde en temmeligt uforstyrret sommerhusoplevelse.

Men den slags koster selvfølgelig, og med en udbudspris på 24 millioner kroner er det lige nu det dyreste sommerhus i hele landet. De hidtil dyreste til salg koster 22 millioner kroner og ligger i de traditionelt meget dyre områder, Tisvilde og Hornbæk.

Huset blev opført i 1911 og moderniseret i 1998, hvor der blandt andet blev indlagt el og vand, men hvor man ellers var fuldstændig tro mod det oprindelige udtryk og arkitektur. Boligen har blandt andet været hjem for kunstneren Viggo Vagnby, som blandt andet er kendt for plakaten, hvor en politibetjent standser trafikken og lader en andefamilie passere vejen sikkert.

Gennem tiden har villaen været samlingssted for mange kendte og prominente gæster. Lilienhoff, som har huset til salg, nævner blandt andre Poul Henningsen, Wilhelm Freddie, Jens Søndergaard, Åke Ohlmarks, Manja Monier, Ellen Gottschalk, Alex Seche, Connie Nielsen, Lars Ulrich samt ikke mindst statsminister Jens Otto Kragh.

Huset er seneste blevet handlet i 1995. Her var der ifølge Boliga tale om en familieoverdragelse, og prisskiltet lød i den forbindelse på beskedne 536.000 kroner.

Sidenhen har det været til salg for 50 millioner kroner, men huset blev altså aldrig solgt for den pris og derfor taget af markedet igen.

Du kan læse mere om sommerhuset her.