Lucas Bjerregaard sammen med Oskar Reese fra Frederikshavn Golfklubs juniorafdeling. Foto: Frederikshavn Golfklub

Lucas Bjerregaard gav 20.000 kroner til sin barndomsklub

Lucas Bjerregaard modtog onsdag Den Gyldne Golfbold. Med anerkendelsen fulgte en check på 20.000 kroner, som han straks donerede til juniorafdelingen i sin barndomsklub, Frederikshavn Golfklub.

Hvad ville du gøre, hvis du fik en papcheck på 20.000 kroner stukket i hånden? Tage ud at rejse? Indfri gæld? Shoppe amok? Eller måske give dem væk?

Golfspiller Lucas Bjerregaard valgte den sidste løsning, da han onsdag modtog Den Gyldne Golfbold ved en prisoverrækkelse i København. Det skriver kanalfrederikshavn.dk.

- Vi er beærede over, at Lucas valgte at give pengene til os, og nu skal vi gang med at finde ud af, hvad pengene skal bruges til. Vi ser umiddelbart tre muligheder. Vores elitespillere kan komme ud til flere stærke turneringer. Vi gør en ekstra indsats for at beholde de yngste medlemmer i juniorafdelingen. Vi prøver at skaffe endnu flere unge medlemmer i Frederikshavn Golfklub, siger Britt Reese, formand for juniorudvalget i FGK, til kanalfrederikshavn.dk.

Stor ære

Det er anden gang i karrieren, at Lucas Bjerregaard modtager Den Gyldne Golfbold, men for første gang skulle han ikke dele den med et hold.

- Prisen betyder meget. Det er et fantastisk skulderklap, og der er nogle fantastiske navne, der har vundet før mig. Det er fedt at få mit navn derop ved siden af. Jeg er meget beæret, siger den 26-årige golfspiller til kanalfrederikshavn.dk.

Den Gyldne Golfbold overrækkes til årets flotteste danske golfpræstation.

Med hæderen følger en check på 20.000 kroner fra Made in Denmark og Dansk Golf Union, som skal gives til et juniorprojekt, og her var Bjerregaard ikke i tvivl om, hvem der skulle have glæde af pengene. Hans egen barndomsklub, Frederikshavn Golf Klub, hvor han i dag er æresmedlem, skulle have noget tilbage.

Give drømmen videre

- Det er det bedste ved at få denne her pris. Jeg har brugt utallige timer i Frederikshavn Golfklub på at stå og træne, og jeg altid har fået en kæmpe støtte, siger Lucas Bjerregaard, som tidligere på måneden blev far for første gang.

- At kunne give de her penge videre til juniorafdelingen, så det kan hjælpe nogle, som måske har samme drøm, som jeg havde dengang jeg var 10-12 år gammel, så de kan komme ud til nogle turneringer og få nogle af de ting, de har brug for, det føles rigtig godt, siger Lucas Bjerregaard.

Lucas Bjerregaard vandt prisen for sin sæson, hvor han både fik sin første European Tour-sejr i Portugal Masters samt vandt den uofficielle holdturnering GolfSixes sammen med Thorbjørn Olesen.