LIGE NU:

Lukket for tredje gang i år: - Det er utrolig psykisk hårdt at blive åbnet og lukket hele tiden

Det er kun knap en måned siden, at Lars Dannervig kunne åbne sin restaurant efter to uger nedlukning.

Tirsdag blev pludselig årets sidste hele åbningsdag i Restaurant Empire i Frederikshavn.

Nye restriktioner i hele landet betyder, at restauranter fra onsdag eftermiddag skal holde lukket.

- Det er selvfølgelig utrolig trist. Nu var vi jo endelig kommet lidt op i gear, efter vi var blevet lukket sidste gang og var blevet kampklare igen, siger Lars Dannervig, der er restauratør på Restaurant Empire i Frederikshavn.

Det er tredje gang i år, at Lars Dannervig må lukke sin restaurant og cafe i gågaden i Frederikshavn. Første gang i marts måned, derefter da Frederikshavn og seks andre nordjyske kommuner blev lukket ned.

- Der er ingen tvivl om, at det er utrolig psykisk hårdt at blive åbnet og lukket hele tiden, og der er mange ting, man skal tage stilling til og meget personale, man skal snakke med, siger Lars Dannervig.

Restriktioner til hele landet

De restriktioner, som i dag gælder i 69 kommuner, breddes fra i morgen ud til at omfatte hele landet. Det betyder, at de ældste klasser sendes hjem, biografer og teatre skal holde lukket og indendørs sport stopper også.

- Det handler om at knække kurven, bryde smittekæder og så handler det om, fik vi at vide på mødet med Sundhedsministeren, at der er et truende pres på sundhedsvæsnet i forhold til, at der er mange syge, og man skal have kapacitet til at tage sig af de syge, så vi bliver nødt til at bidrage, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S).

Smitten i Danmark stiger fortsat - også i Nordjylland. Flere nordjyske kommuner oplever høje stigninger i smittede, men i forvejen er smitten lav - tre ud af seks kommuner med færrest smittede er nordjyske. På trods af det, er der forståelse for endnu en nedlukning.

- Det er rigtigt, at vi ikke er oppe i det høje niveau, vi hører om fra andre steder i Danmark, men den her strategi som de statslige myndigheder ligger for dagen handler om, at hele Danmark bliver nødt til at gøre det samme, fordi det er alvorligt, og vi skal bryde de her smittekæder, og derfor skal vi naturligvis også bidrage, siger Birgit S. Hansen (S).

Brug for hjælp

På Restaurant Empire er Lars Dannervig forstående overfor de nye restriktioner. Restauranten tager gerne deres slæb med at få styr på corona, men alligevel er nedlukning hård.

- Det kommer til at koste os noget på vores egen kassekredit, men vi er kampklare heroppe i Frederikshavn, siger Lars Dannervig.

Selvom han er klar til at kæmpe, så bliver det ikke en kamp, han kan klare selv - lige nu står han med et fyldt lager, men fra onsdag eftermiddag er der ingen gæster til at spise maden.

- Vi er jo heldige med, at vi har nogle hjælpepakker, der kan bære os igennem, og det er også det vi bejler til politikerne om, at kigge på vores branche, og så sige, at vi er nødt til at have noget hjælp, siger Lars Dannervig.

På trods af den hårde tid, så ser Lars Dannervig lys for enden af tunnelen. Mest af alt håber han på, at også danskerne snart kan blive vaccineret.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden