LIGE NU:

Må spille skæbnekamp på ny hjemmebane

Vendsyssel Elite Badminton må ikke bare undvære tre af holdets største profiler i aftenens skæbnekamp i badmintonligaen mod Solrød. Selv om Vendsyssel har fordel af hjemmebane, så spilles kampen i fremmede omgivelser i Sæby.

Runden er en såkaldt udflytterrunde. Dansk Badminton Forbund har indført, at klubberne skal spille en hjemmekamp et andet sted end deres normale hjemmebane, så derfor er Vendsyssel Elite Badminton flyttet til 15 kilometer sydpå fra Arena Nord i Frederikshavn til Sæby Spektrum i Sæby.

Det er normalt håndbold, gymnastik, basketball og fodbold, som der dyrkes i Sæby Spektrum, så derfor gik et større arbejde i gang tidligere i dag med at omdanne hallen til badmintonarena. 

Der skulle blandt andet lægges badmontongulv ud til de tre badmintonbaner, som der spilles på tirsdag aften, så medlemmer fra Sæby Badminton Klub trådte til for at få gjort hallen klar. 

Selv om Vendsyssel Elite Badminton må spille på en fremmed-hjemmebane, så er de i Sæby glade for at kunne vise badminton på højeste niveau. 

- Vi får profilering af badmintonsporten i Sæby, så det er vi glade for. Det skulle gerne få flere til at komme ned og spille i vores hal på Skovallen, siger Lars Stoffersen fra Sæby Badminton Klub. 

Flere vil spille badminton

Badmintonsporten har haft en lang periode med faldende medlemstal. Fra 2002 til 2015 faldt medlemstallet i Danmark fra 128.297 til blot 79.618. Også i Nordjylland blev der i den periode færre spillere. Her faldt tallet med omkring 7.000 fra 17.336 til 10.090. 

Kurven er nu knækket. Der er blevet flere medlemmer både på landsplan, i Nordjylland og i Sæby Badminton Klub. Tiltag som udflytterrunden i dag skal være med til at gøre sporten mere kendt i de områder, hvor der ikke normalt vises topbadminton. 

Vendsyssel Elite Badminton spiller normalt deres hjemmekampe i Arena Nord i Frederikshavn. Her har der været mellem 500 og 800 tilskuere. 

- Vi ved ikke, hvor mange der kommer, men vi laver plads til 500 med stole, siger Lars Stoffersen. 

Pengeliga trak i profiler

Tilskuerne til kampen mellem Vendsyssel og Solrød får ikke tre af hjemmeholdets største profiler at se.
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Kirsty Gilmour er ude af Vendyssels sidste to afgørende kampe i grundspillet.

Når holdturneringen i badminton på søndag skydes i gang i Frederikshavn, så er det for første gang med de tre største nordjyske navne på samme hold.

De tre spillere er rejst til Indien i fire uger, hvor Christinna Pedersen og Kirsty Gilmour skal deltage i verdens mest pengestærke liga, Premier Badminton League. Normalt afvikles denne turnering fra jul til medio januar, men den indiske liga blev med kort varsel flyttet, så den nu spilles fra 20. januar og frem til 9. februar.

Vendsyssel ligger nummer fem i Badmintonligaen med 31 point. Der er kun fire point op til Solrød på andenpladsen, og da der spilles om 12 point i hver kamp er intet afgjort, men hjemmeholdet er under pres for at komme med i top 4, som spiller om medaljer.