Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mand faldt over bord fra færge: Eftersøgningen er indstillet

En mand er faldet over bord fra færgen Stena Saga på vej fra Oslo til Frederikshavn natten til lørdag. Nu har myndighederne indstillet eftersøgningen.

Siden klokken tre natten til lørdag har myndighederne med helikoptere og både og  gennemsøgt farvandet ud for Hamburgsund i Sverige, efter en mand faldt over bord fra færgen Stena Saga.

Det skriver det norske medie vg.no.

Efter en intens eftersøgning natten igennem er redningsaktionen dog blevet indstillet klokken 8.20 lørdag morgen. Manden er stadig ikke fundet. 

Manden faldt overbord et sted i området vest for den svenske by Hamburgsund. Foto: TV2

Færgen var på vej fra Oslo til Frederikshavn, og ifølge vidner til hændelsen faldt den nu savnede mand 20 meter ned fra skibet, før han ramte vandoverfladen.

Vg.no skriver, at det har hastet med at finde manden, da vandet kun er cirka 10 grader varmt, og der derfor er stor risiko for at fryse ihjel, hvis man opholder sig for længe i vandet.

Redningsleder Anders Länholm fra redningscentralen i Göteborg siger til det norske medie, at der ikke er noget, der tyder på, at manden blev skubbet fra færgen.

Der er endnu ikke offentliggjort identitet på den forsvundne mand.

OPDATERING: Færgen Stena Saga, der har ligget stille ud for den svenske kyst det meste af natten, har klokken otte lørdag morgen fået lov til at fortsætte sin sejlads. Ifølge Jesper Walterson, pressechef for Stena Line, sejler færgen dog ikke til Frederikshavn, men retur til Oslo.

Det betyder, at dagens afgang fra Frederikshavn klokken 9 er aflyst.

00:25

Manden faldt 20 meter ned og er forsvundet.

Luk video