LIGE NU:

Martec og TechCollege vil sammen uddanne flere maskinmestre

TechCollege i Aalborg og Martec i Frederikshavn går nu sammen om at uddanne flere unge på de maritime videregående uddannelser.

- Vi skal kunne levere den arbejdskraft, som Nordjylland og resten af Danmark har behov for i fremtiden.

Så klar er ambitionen på TechChollege i Aalborg og Martec i Frederikshavn, som nu officielt har indledt et samarbejde for at gøre flere unge opmærksomme på mulighederne for at læse videre på de maritime videregående uddannelser med en EUX eller erhvervsuddannelse i rygsækken. 

- Vi har allerede formaliseret samarbejde med UCN og et på vej med Aalborg Universitet, så det følger naturligt også at se i denne retning og indlede et godt og tæt samarbejde med Martec, siger direktør på TechCollege, Michael Johansson.  

Uddannelsesstederne vil arbejde for, at eleverne allerede i folkeskolen bliver gjort opmærksomme på mulighederne for at uddanne sig maritimt senere. Her er TechCollege massivt til stede for at oplyse om fordelene ved at læser en EUX eller erhvervsuddannelse, hvis man vil videre med en teknisk videregående uddannelse.

Erhvervslivet mangler maskinmestre

Og der er brug for unge med teknisk kunnen i erhvervslivet.

- Meldingerne fra industrien er meget tydelige - der bliver behov for endnu flere maskinmestre i de kommende år. Maskinmesteren har en enestående kombination af teoretisk viden og praktisk håndelag, som er ideel i forhold til at opnå sikker drift af tekniske anlæg samt ledelse af projekter på land og til søs. Vi ser frem til at godt og tæt samarbejde med TechCollege, som blandt vil give deres studerende mulighed for at stifte bekendtskab med de maritime videregående uddannelser, siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC.

- Martec ønsker at styrke samarbejdet med ungdomsuddannelserne i regionen, og vi glæder os til samarbejdet med TechCollege. Vi supplerer hinanden godt og støtter hinandens indsatser ift. at uddanne fremtidens arbejdskraft, tilføjer Pia Ankerstjerne. 

De to direktører håber, at samarbejdet på sigt både kan betyde, at flere unge vælger en EUX- eller erhvervsuddannelse, og at flere også vælger en maskinmesteruddannelse, da det er et af de fagområder, hvor beskæftigelsen i dag er højest og efterspørgslen størst.

- Den her myte med, at en smed er en smed, og han er en smed resten af livet, det vil vi gerne gøre op med, forklarer Michael Johansson fra TechCollege.

- Sådan er verden ikke længere, og det er væsentligt at gøre både unge og forældre mere opmærksomme på, at en erhvervsuddannelse og EUX også er en oplagt vej at gå, hvis man ønsker at læse til for eksempel maskinmester eller lignende. Vi vil også trække vores elever op på Martec for at se virkeligheden der og møde underviserne. Vi har desuden tanker om et skræddersyet forløb på Martec for vores lærlinge på den sidste del af uddannelsen, hvor de kan få et endnu bedre indblik i nogle af de muligheder, der er for at læse videre, uddyber han. 

I praksis er der fysiske rammer som værksteder og laboratorier, hvor de to uddannelsessteder vil kunne supplere hinanden. Det gælder særligt et videnscenter for automatik og robotteknologi, som er under etablering på TechCollege, ligesom der på sigt er planer om forsknings- og udviklingssamarbejde eller samarbejde om eksempelvis at udvikle undervisningsmateriale sammen. 

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Til forsiden

Til forsiden