LIGE NU:

Martecs direktør efter donation på 80 millioner kroner: - Jeg kniber mig i armen

Martec i Frederikshavn får 80 millioner kroner til at forny den 82 år gamle søfartsskole på Kragholmen.

Glade og forventningsfulde dimittender fra Skoleskibstogt nummer 109 klappede og hujede, da Martecs direktør, Pia Ankerstjerne, holdt tale for dem fredag formiddag.

Her afslørede hun, at uddannelsesinstitutionen på Kragholmen i Frederikshavn er blevet tildelt 80 millioner kroner af den A.P Mølleske Støttefond. Det gjorde dimissionsfesten ekstra festlig.  

quote Det bliver et helt nyt Kragholmen

Pia Ankerstjerne, Direktør for Martec

- Man må knibe sig lidt i armen over det held, der er tilfaldet os, sagde Pia Ankerstjerne i talen dimittenderne og fortsatte: 

- Vi har i løbet af årene lavet småforbedringer her på Kragholmen, men vi kommer ikke udenom, at det er trangt med pladsen til de studerende og ansatte. 

Ny hovedbygning

Men det skal det store millionbeløb lave om på. Pengene er nemlig doneret med henblik på at bygge en ny hovedbygning samt 32 nye skolehjemsværelser. Derudover vil Martec selv finansiere en totalrenovering af den nuværende hovedbygning, værksted samt skolens undervisningslokaler.

- Det er et stort og omfattende projekt, som ikke kunne lade sig gøre uden pengene fra støttefonden. Det bliver et helt nyt Kragholmen, sagde en glad direktør.

- Fondens støtte skal sikre, at Martec Kragholmen i fremtiden står som et tydeligt vartegn for Det Blå Danmark – og det vil vi gøre alt for 
at honorere, sagde direktør, Pia Ankerstjerne.
- Fondens støtte skal sikre, at Martec Kragholmen i fremtiden står som et tydeligt vartegn for Det Blå Danmark – og det vil vi gøre alt for at honorere, sagde direktør, Pia Ankerstjerne.
Foto: MARTEC

Frederikshavn – et maritimt centrum

Begejstringen hos Frederikshavns Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, var heller ikke til at tage fejl af, da hun trådte op på talerstolen. 

- Donationen har en enorm betydning, ikke alene for Frederikshavn Kommune, men også for erhvervslivet i Regionen Nordjylland, i Danmark og i hele verden, siger hun og fortsætter: 

- Det er en betydelig tilkendegivelse af, at der er tro på og tillid til, at vi i provinsen kan skabe uddannelser af den højeste kvalitet, og som er tidssvarende og efterspurgte af erhvervslivet.

Ifølge borgmesteren er Frederikshavn et maritimt centrum i en maritim nation, og derfor er uddannelsesinstitutionen et vigtigt vartegn for hele det blå Danmark. 

- Det er selvfølgelig vores håb, at nogle af de unge fastholdes i regionen efter endt uddannelse. Skolen på Kragholmen får et fantastisk løft, sagde borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.
- Det er selvfølgelig vores håb, at nogle af de unge fastholdes i regionen efter endt uddannelse. Skolen på Kragholmen får et fantastisk løft, sagde borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

Rygraden for Danmark

I pressemeddelelsen ligger formanden for støttefonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, vægt på vigtigheden af Danmarks søfart og dermed også af Danmarks søfartsuddannelser. 

- De søfarende udgør rygraden i forsyningskæden og holder verden i gang. Den A.P Møllerske støttefond vil gerne medvirke til, at flere unge vælger en karrierre indenfor søfarten, da en stærk maritim sektor er afgørende for Danmarks udvikling, skriver Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i pressemeddelelsen.

Byggeriet forventes at være færdig om tre til fire år.


Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden