Michael lå i koma og blev hjerneskadet efter ulykke - i dag udlevede han stor drøm
- Det er længe siden, jeg har set ham smile så meget, fortæller Michael Dvinges hustru.
En cykeltur i 2017 skulle vise sig at blive skæbnesvanger for Michael Dvinge. Ved Harlev vest for Aarhus blev han nemlig påkørt frontalt af en bil.
Med ét var den ellers aktive vestjydes liv vendt 180 grader på hovedet. Foruden et brækket kraveben, tre ribben, en ankel og tre brud på ryggen fik han svære, invaliderende hjerneskader.
Efter ulykken måtte han tilmed sande, at livet fremover skulle opleves fra en kørestol. Derfor ville det måske være oplagt at tro, at Michael Dvinges kolossale passion for cykling blev skrinlagt.
Det er vigtigt for mig at vise, at selvom man er handicappet, så kan man godt
Michael Dvinge
Sådan gik det imidlertid langt fra. For den fandenivoldske cykelentusiast var ikke indstillet på at parkere cyklen. Efter han var vågnet fra koma begyndte et længere genoptræningsforløb.
Hér satte han sig et mål om, at han skulle cykle fra Flensborg til Skagen. Et mål, der i dag blev indfriet, da han nåede frem til Ruths Hotel, hvor han blev mødt af klapsalver og flag.
Smilet er vendt tilbage
De seneste otte dage har Michael Dvinge drønet de jyske landeveje tynde. Han har alt i alt cyklet omkring 500 kilometer. Sidste etape gik fra Frederikshavn til Skagen.
- Det er vigtigt for mig at vise, at selvom man er handicappet, så kan man godt. Man kan meget mere, end man tror, siger Michael Dvinge til TV2 Nord, få timer før han er i mål.
Etaperne
Dag 1: Flensborg-Haderslev.
Dag 2: Haderslev-Vejle.
Dag 3: Vejle-Funder.
Dag 4: Funder-Viborg.
Dag 5: Viborg-Skørping.
Dag 6: Skørping-Vodskov.
Dag 7: Vodskov-Frederikshavn.
Dag 8: Frederikshavn-Skagen.
Den viljestærke vestjyde har hjulet af sted på en speciallavet cykel med hjælpemotor, hvor han dog selv skal træde godt til i pedalerne.
Hans kone Sonja Zweidick har været en tro følgesvend på cykelturen. Hun agerer co-pilot og sidder bag på liggecyklen. Der er dog kun ét sæt pedaler, som Michael Dvinge flittigt tramper løs i med et smil på læben.
- Det er længe siden, jeg har set ham smile så meget. Det har været ren optur hele vejen, konstaterer Sonja Zweidick.
Undervejs i 'Tour de Jylland', som Michael Dvinge selv kalder det, har han også haft to følgebiler ved sin side.
I løbet af den udmarvende cykeltur har cykelnørden samlet penge ind. Hvis der er overskud fra turen, så skal pengene gå til Make-A-Wish Danmark, som opfylder ønsker for børn med livstruende sygdomme.
Lige nu har 188 donere spyttet penge i kassen, og der er samlet mere end 50.000 kroner ind.
Se hele indslaget herunder: