02:32

Brovandeskolen i Skagen havde mandag fint besøg, da undervisningsminister Merete Riisager lagde vejen forbi.

Foto: Jesper Christiansen

1 af 2

Minister på omstridt skolebesøg: - Der skal være balance mellem folkeskoler og friskoler

Undervisningsminister Merete Riisager har mandag besøgt to friskoler i Frederikshavn Kommune. Hun mener ikke, at friskoler skal prioriteres over folkeskoler eller omvendt, i stedet vil hun arbejde for en god balance mellem de forskellige skoleformer.

Det er ikke hver dag, man som skoleelev har mulighed for at stille en minister et spørgsmål. Derfor udnyttede de ældste elever på Brovandeskolen i Skagen mandag chancen, da de fik den.

- Jeg synes, det er fedt at få lov at møde en minister. Især undervisningsministeren, fordi hun har rigtig meget indflydelse på min hverdag, siger Ida Nielsen Hav, der går i 8. klasse på Brovandeskolen.

Undervisningsminister Merete Riisager (Liberal Alliance) var mandag inviteret til Danmarks nordligste kommune af den lokalepartiforening, som gerne ville vise hende, hvordan skoleområdet fungerer i Frederikshavn Kommune.

- I øjeblikket lægger man op til et kommunalvalg, og der spiller skoleområdet en væsentlig rolle. Hvad er det, man taler om i Skagen, på Fyn og i Nordsjælland? Det tager jeg rundt og prøver at være en del af, siger Merete Riisager ministeren.

Det er kun friskolen Brovandeskolen i Skagen og Frederikshavn Friskole, som mandag fik besøg af ministeren. I sidste måned rasede debatten blandt flere medlemmer af byrådet i Frederikshavn Kommune. Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget mente, at undervisningsministeren udviste mangel på situationsfornemmelse ved ikke at besøge nogle folkeskoler i kommunen.

- Jeg synes, hun har tilkendegivet flere gange, at hun vil prioritere friskoler og privatskoler, og det, synes jeg, er yderst uheldigt, fordi vi har også mange børn, som går på vores allesammens folkeskole, og den trænger til at blive passet på lige nu, lød det dengang fra Christina Lykke Eriksen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Læs også Ministerbesøg skaber stor debat: - Hun mangler situationsfornemmelse

Merete Riisager mener ikke, at hun nedprioriterer folkeskolerne ved kun at lægge vejen forbi friskoler i Frederikshavn Kommune.

- Jeg vil gerne rundt til både folkeskoler og friskoler, fordi det er vigtigt, at vi har begge dele, og at der er en god balance mellem de to skoleformer, siger hun.

Eleverne på Brovandeskolen udnyttede mandagens spørgetime med ministeren, og de er glade for, at ministeren både lytter og svarer.

- Det er fedt at høre fra en minister, hvad hun synes, fordi det er jo hende, der sidder med magten. Det giver bedre mening, og man forstår det lidt bedre, hvis man har hørt hendes synspunkt, siger Ida Nielsen Hav.

Efter en times besøg i Skagen tog en tilfreds undervisningsminister mod Frederikshavn.

- Det er sådan et besøg, man får noget energi af, når man ser skoler og hører, hvad der fungerer, og hvad man slås med lokalt, siger Merete Riisager.