LIGE NU:

Ministre er glade for skrotgigants indtog på Frederikshavn Havn

To ministre var mandag på besøg på Frederikshavn Havn, og de er fint tilfredse med, at den amerikanske skrotgigant Modern American Recycling Services snart rykker ind på det meste af det nye havneareal.

Skatteminister Karsten Lauritzen var sammen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt mandag på besøg i Frederikshavn for at se den snart færdige havneudvidelse. Frederikshavn Havn er blevet udvidet med 330.000 kvadratmeter bagland, en kilometer kaj og 30.000 kvadratmeter kajareal. En udvidelse, som koster omkring en milliard kroner.

- Det er jo rigtig vigtigt for os sammen med kommunen og byrådet at få vist de to ministre, hvad det er, vi har sat i gang i Frederikshavn, og hvad det er for nogle strategier og planer, vi har, siger Mikkel Seedorff Sørensen, administrerende direktør i Frederikshavn Havn.

De to ministre blev under mandagens besøg sejlet rundt i havnen, så de kunne se det nye areal fra søsiden. Med om bord var repræsentanter fra den amerikanske skrotvirksomheden Modern American Recycling Services, som har lejet 280.000 kvadratmeter af det nye havneareal. 

- Det er jo helt unikt, at det er lykkedes at trække sådan en virksomhed til Danmark og til Frederikshavn. En virksomhed, som skal i gang med at ophugge boreplatforme. Det ser jeg meget store perspektiver i. Der er en række platforme, skibe og vindmøllefundamenter, der skal ophugges, og jeg er helt glad på Frederikshavns vegne over, at det kan lade sig gøre, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (Venstre).

Frygter ikke for miljøet

Modern American Recycling Services ventes at skabe op til 200 arbejdspladser i Frederikshavn. Der har lokalt været bekymring for de miljømæssige konsekvenser, når en stor ophugningsvirksomhed rykker ind på havnen, men de to ministre føler sig overbevist om, at der ikke er nogle problemer.

- Nogle kunne jo frygte, at ophugning var farligt for miljøet, og at det ville støje, men det har man fundet nogle gode løsninger på, hvor man tager hensyn til de folk, der bor i byen, til miljøet og til havet samtidig med, at man gennemfører ønsket om at lave en virksomhed, der professionelt laver ophugning og skrotning. Så det er en succeshistorie, siger skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre).

Han bliver bakket op af sin ministerkollega, som ser en klar fordel i, at Modern American Recycling Services etablerer deres nye ophugningsværft i Danmark frem for i et andet land.

- Det, at sådan en virksomhed placerer sig i Danmark, giver jo sikkerhed for, at ophugningen sker på en miljømæssigt forsvarlig og ordentlig måde, og så er det jo med til at skabe arbejdspladser, dynamik og ny erhvervsudvikling, så det synes jeg, vi kan være rigtig glade for, siger Lars Christian Lilleholt.

Udvidelse er snart færdig

Havnedirektøren er glad for, at de to ministre er begejstrede for projektet, så han har ikke tænkt sig at give dem ekstra arbejdsopgaver med hjem til Christiansborg.

- Vi vil egentlig bare vise, at de planer, som byrådet og bestyrelsen har for havnens udvikling, er ved at blive ført ud i livet, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Det er planen, at udvidelsen af havnen i Frederikshavn skal stå færdig i slutningen af 2018. En del af arealet er dog klar allerede om et par måneder, og så kan Modern American Recycling Services begynde at rykke ind.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden