Mor og stedfar får otte og syv år for sex-misbrug af datter

En otte-årig pige blev i lang periode udsat for groft seksuelt misbrug af sin mor, stedfar og fremmede mænd. Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

To skagboer skal i fængsel i lang tid, efter deres domme for gentagne voldtægter af otte-årig pige er stadfæstet ved Landsretten i Viborg.

En mor har udnyttet sin lille datter så groft, at hun skal i fængsel i otte år. Den 54-årige Heidi Elizabeth Bøttger-Jürgensen var tiltalt sammen med sin sambo, den 52-årige Gunnar Ege Hansen, for groft seksuelt misbrug af Heidis nu 10-årige datter. 

Fra januar til oktober sidste år blev pigen udsat for flere fuldbyrdede voldtægter af Gunnar Ege Hansen, og dette var moderen vidende om og lod passere.

Heidi Elizabeth Bøttger-Jürgensen blev i Landsretten dømt for i flere tilfælde at tvinge pigen til at føre en dildo op i sin skede, mens de to voksne så på, mens de fotograferede. 

Moderen blev desuden dømt for at tvinge pigen til at stikke et stykke agurk op i sin skede og tvinge hende til at gå med det i tre dage. 

Fra januar til oktober udlånte parret pigen til andre mænd, som på skift gennemførte analt og vaginalt samleje med pigen. I et tilfælde holdt moderen datteren fast, mens en fremmed mand havde samleje med pigen, og en anden stak sit lem i pigens mund. 

Det skete også, at mændene skiftedes til at have samleje med mor og datter.

Pigen blev tvangsfjernet 10. oktober grundet omsorgssvigt og efter en henvendelse fra Ærø kommune, og kommunen holdt øje med familien gennem et par år. Der var ikke mistanke om seksuelt misbrug før i november, da pigens plejemor indberettede, hvad pigen havde fortalt.

Heidi Elizabeth Bøttger-Jürgensen blev også dømt for på et tidligere tidspunkt at have ladet en mand have samleje med sin anden datter, født i 1991.

Byrettens dom på otte års fængsel til Heidi Elizabeth Bøttger-Jürgensen og syv års fængsel til Gunnar Ege Hansen blev altså stadfæstet af Landsretten. Desuden skal de betale torterstatning på 100.000 kroner til den yngste datter og 30.000 kroner til den ældste. 

Forsiden lige nu