Det var ikke rumaffald eller en meteorit, men derimod nødblus, der strøg hen over himlen ved Frederikshavn onsdag eftermiddag. Foto: Anders Sørensen

Mystisk ildkugle: Her er forklaringen

Flere så den ildkugle, en læser henvendte sig om onsdag, men forklaringen er simpel: Det var nødblus i forbindelse med en øvelse

Den mystiske ildkugle, som flere læsere onsdag eftermiddag så på himlen over Frederikshavn, var ikke hverken et fly i vanskeligheder eller en meteoritrest. Det var to nødblus, fortæller den vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter.

- Det var en helt almindelig øvelse, hvor et fly kastede nødblus. Så det var ganske udramatisk. Men når folk ser sådan noget fra landjorden, reagerer de selvfølgelig på det, fordi det ser mærkeligt ud, siger den vagthavende officer.

De nåede onsdag eftermiddag at få tre henvendelser om ildkuglerne, før de kontaktede politiet og lod dem overtage kommunikationen derfra. 

Læs også Så du det også?: Mystisk ildkugle set ved Frederikshavn

Flere har også, siden Anders Sørensens billede af ildkuglen og røghalen kunne ses her på siden og på Facebook, henvendt sig til TV2 Nord med undren - og enkelte med det korrekte svar på, hvad fænomenet var.

- Der var vist tale om et par nødbluslignende raketter. Jeg havde en kollega, der var på stranden syd for Strandby elever, og hun er lystsejler. Så hun ringede straks til SOK (Søværnets Operative Kommando, red.). Og der var vist tale om en øvelse, mente Jens Kr. Jensen fra Strandby Skoleafdeling.

Lene Hedegaard fra Ravnshøj ved Frederikshavn var så heldig at se begge nødblus på sin køretur fra Hjørring til Frederikshavn onsdag eftermiddag. Hanne Godtliebsen fra Frederikshavn troede, det måske kunne være et fly, der var at falde ned. 

Forklaringen var heldigvis knap så dramatisk.