Arkivfoto Foto: Johannes Eisele

Nordjyde skriver danmarkshistorie: Laver maksimum break i Snooker

147 er det magiske tal i billardspillet Snooker. For første gang nogensinde i Danmark er det lykkedes en spiller at lave maksimum break i en turnering.

Nordjyske Daniel Kandi Andersen fra Sæby deltager lige nu i Danmarksmesterskabet i snooker. Lørdag eftermiddag lykkedes det ham at lave ”The Perfect Score”, da han vandt sin kamp 4-0 og lavede 147 point i et af spillene.

En bedrift, der gav nordjydens følelser frit løb.

- Jeg må indrømme, at da folk ser den sidste sorte dykke, der fik jeg tårer i øjnene. Jeg måtte lige samle mig i fem minutter. Der er ikke nogen federe følelse! Og jeg fik et stående bifald, fortæller 34-årige Daniel Kandi Andersen, der spiller i Aalborg-klubben ABK31.

Daniel Kandi Andersen er tidligere danmarksmester, og beskriver sin præstation som svarende til at lave hole-in-one på alle 18 huller i golf. Det er aldrig tidligere lykkedes en dansker at lave 147 point i en turnering.

- Jeg er i super form, og har trænet rigtig godt. Senere på året skal jeg forsøge at kvalificerer mig til at blive professionel i England, siger nordjyden.

Jeg må indrømme, at da folk ser den sidste sorte dykke, der fik jeg tårer i øjnene

Daniel Kandi Andersen, 

Snooker er en variant af billard, der spilles på et stort bord med huller i både de fire hjørner samt på midten af hver langside. Skiftevis skal røde og sorte kugler i hul – og hele 15 af hver.

DM bliver holdt i Copenhagen Pool & Snooker House i København, og slutter på mandag.

Forfulgt af tallet 147

Det lå næsten i kortene, at det var netop nu, at Daniel Kandi Andersen skulle lave de magiske 147 point.

- 147! Det tal har jagtet mig i tre måneder! Jeg har flere gange taget en taxa på det sidste, hvor det er blevet 147 kroner. Og da vi kom herover, og jeg skulle tjekke ind på hotellet, så havde jeg fået værelse nummer 147, fortæller Daniel Kandi Andersen.

147! Det tal har jagtet mig i tre måneder!

Daniel Kandi Andersen

Søndag skal han igen spille knockout kamp.

- Der er meget der tyder på, at hvis jeg tager mig sammen, så bliver jeg dansk mester for sjette gang. Men jeg tager ikke let på det, bare fordi jeg i ét spil i én frame har lavet 147 point, slutter han.

Daniel Kandi Andersen med 147 point. Foto: (Privatfoto)