Foto: Christian Henriksen

04:27

De fleste sportsgrene mister medlemmer i klubberne, men den ishockey-lignende sportsgren floorball har knækket koden og har oplevet stor vækst i sit medlemstal.

1 af 2

Nordjyder er vilde med floorball

I de danske håndbold- og fodboldklubber bløder man medlemmer, og det bliver stadig sværere at få de unge ned i klubhuset. Men inden for den ishockeylignende sportsgren floorball har de knækket koden.

Når det handler om medlemmer, går det ned ad bakke for både håndbold- og fodboldklubber, men sådan er det ikke for sportsgrenen floorball.

Fra 2015 til 2016 er der kommet knap 1200 nye medlemmer til, så der nu er 7.725 medlemmer på landsplan. Det svarer til en stigning på over 20 procent.

Lørdag og søndag huser Arena Nord i Frederikshavn et landsstævne, hvor over 2000 floorballspillere fra hele Danmark er med. De mange deltagere er ikke i tvivl om, hvad det er ved floorball, som gør sporten populær.

- Jeg synes, at man har mulighed for at lave nogle fede tacklinger og nogle gode mål, siger Carl Klingenberg.

- Jeg er enormt glad for sammenholdet, siger Sara Wilster. 

Floorball minder meget om ishockey, dog uden den hårde fysiske kontakt. I floorball har man seks spillere på hvert hold, og ligesom i ishockey spiller man tre gange 20 minutter.