Nu reagerer nordjyske fiskere på nyt lovforslag

Fiskeriminister Jacob Jensen (V) var mandag på besøg i det nordjyske.

Det skal være forbudt at fiske med bundslæbende redskaber på fem sårbare danske rev, de såkaldte Natura 2000-områder, i Nordsøen og Skagerrak.

Det mener fiskeriminister Jacob Jensen (V), der netop har fremstillet forslaget for Folketinget.

TV2 kunne mandag fortælle, at forbuddet omfatter både bundtrawl og fiskemetoden snurrevod, men det sigter særligt mod udenlandske bomtrawlere, som ifølge eksperter udfører den type fiskeri, der er "absolut mest skadelig" for de danske stenrev.

Forslaget er noget, som fiskeriforeningen i Hirtshals bakker op om.

- De danske fiskere har aldrig, eller ikke aldrig, det passer ikke, men meget, meget lidt brugt at slæbe ind over stenreven. Det er ynglepladser og gode steder for vores fisk til at blive store på de her stenreve, og de er blevet ødelagt af, så derfor siger jeg, at det er velkommen, at det endelig bliver sådan, at der bliver lukket for bundslæbende redskaber, påpeger Niels Kristian Nielsen, der er formand for Hirtshals Fiskeriforening.

De lokale fiskere i Skagen støtter desuden også forbuddet.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det er jo nogle af områderne med sten og rev og sådan noget der. Det er ikke noget, der kommer til at genere os i vores fiskeri, og kan det gavne rekrutteringen af små fisk, så er det bare fint, konstaterer Jess Hansen, der er fisker i Skagen.

Se hele indslaget herunder: 

Det skal være forbudt at fiske med bundslæbende redskaber på fem sårbare Natura2000 områder i Nordsøen og Skagerak. Det forslag havde fiskeriminister Jacob Jensen med da han i dag besøgte et fiskefartøj i Skagen. Den strammere linje kommer efter årevis kritik af de hollandske bomtrawler, der i følge eksperter smadrer havbunden i Jammerbugten med deres fiskeri.

Kritiserer bufferzone 

Trods opbakningen kritiserer fiskerne dog den bufferzone, der skal laves rundt om revene.

- Selvfølgelig skal der være en vis bufferzone, men den skal ikke være den størrelse, som det er lagt op til i dag, konstaterer Niels Kristian Nielsen.

Men er det ikke meget godt, at der er en sikkerhedszone der?

- Jo, selvfølgelig er det godt, men der er også grænser på, hvor stor den sikkerhedszone skal være, afslutter Niels Kristian Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland