Nu rives faldefærdig ejendom alligevel ned

En herreløs ejendom på Hjørringvej i Thorshøj skal rives ned, hvorefter grundet overdrages til den lokale borgerforening. Det er man blevet enige om efter onsdagens møde i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune. Det beretter Kanal Frederikshavn.

Sidste uge var der ellers et politisk flertal imod nedrivningen af den faldefærdige ejendom. En beslutning, som formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Peter E. Nielsen (S), var stærkt utilfreds med.

- Den bygning er den første, folk møder midt i byen, og det kan vi ikke være bekendt over for beboerne i Thorshøj, for bare det at have den bygning betyder, at indtrykket af Thorshøj daler, fortalte Peter E. Nielsen til TV2 Nord sidste uge..

Det var en stærk utilfreds Peter E. Nielsen der sidste uge blev stemt ned af sit eget udvalg.

Efter sidste uges splittelse, kom nedrivningen så på dagsordenen i Økonomiudvalget, hvor nedrivningen blev stemt igennem. 

Peter Sørensen (UP) og Tina Kruckow (S), stemte sidste uge begge imod nedrivningen, men har altså nu skiftet holdning. Det har de gjort, efter at de er blevet forsikret, at Frederikshavn Kommune ikke selv kommer til at hænge på regningen efter nedrivningen.

- Dette blev en pragmatisk løsning på et konkret problem. Huset skal væk, og udgiften til pasning af grunden påhviler ikke kommunen. Derfor kunne vi enes, siger borgmester Birgit S. Hansen ifølge Kanal Frederikshavn om beslutningen om at nedrive huset.

Byrådet har nu igangsat et arbejde i gang omkring byforskønnelse i oplandet, hvor der er blandt andet er nedrivningsrelevante herreløse huse. Distriktsrådet er også blevet bedt om at bidrage til nedrivningsprocessen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland