Seneste nyt

fra Nordjylland

Ny budgetaftale i Frederikshavn Kommune

Socialdemokratiet, Konservative, SF, DF og Venstre har i går aftes indgået en budgetaftale i Frederikshavn Kommune. Kun Nye Borgerlige har valgt at stå udenfor. 

I den nye aftale tilføres 20 millioner kroner til driften af blandt andet børne-, handicap- og ældreområdet. Det sker ved at nogle lån betales ud, der skæres ned på administrationen og kommunale opgaver, som kan varetages af private, lukkes ned.

I det kommende år betales der lån ud for 60 millioner kroner. Det betyder, at byrødderne i Frederikshavn Kommune kan bruge de indlagte afdrag og renter til varige velfærdsopgaver. 

-  Vi har efter bedste evne lavet et budget, der opfylder, hvad vi fandt muligt på kerneopgaverne med vores økonomiske vilkår, men som også skuer fremad i forhold til bosætning, tiltrækning og erhvervsliv.

Det skriver borgmester Birgit S Hansen (S), Peter Sørensen (V), John Lamp Henriksen (K) , Christina Lykke Eriksen (SF), Thomas Hjort (DF) og Karsten Thomsen (S) i en fælles pressemeddelelse.

Vigtige punkter i aftalen

  • På Børne- og Familieområdet afsættes der årligt yderligere otte millioner kroner til de øgede omkostninger. Her skal der blandt andet ske en særlig faglig tilrettelagt indsats i dansk og matematik i folkeskolens indskoling. 
  • Indenfor teknik og infrastruktur afsættes der fire millioner kroner til arbejdet med sikre skoleveje, heriblandt etablering af cykelstier i hele kommunen.
  • Der afsættes 1,4 millioner kroner til afslutning af vejanlæg i Østervrå, herunder etablering af yderligere byggegrunde i 2025.
  • Handicapområdet understøttes med 1,5 millioner kroner årligt til arbejdet med hjemmedage og weekend-aktiviteter. 
  • På ældreområdet afsættes årligt to millioner kroner til arbejdet med demensudfordringer på tværs af plejecentrene i kommunen.


Læs mere om aftalen på Kanal Frederikshavn.