02:25

Der er allerede travlhed i den nystartede Café Blink i Skagen.

Ny café åbnet på trods af corona

Coronakrisen har været hård ved restaurationsbranchen, som langt hen ad vejen har overlevet ved hjælp af diverse hjælpepakker. Alligevel har tre venner valgt at udleve drømmen og åbne en ny café i Skagen.

Der er travlt i det lille køkken i den nystartede café i Skagen.

- Vi håber, vi gør et eller andet, der giver mening. Og det er at lave noget dejligt mad. Servere det for nogle dejlige gæster, som har lyst til at nyde det lige så meget, som vi gør, siger en af medejerne af Café Blink, Matilde Grue.

De tre venner, Matilde, Søren og Niels, besluttede sig for at åbne cafeen på trods af den krise, som hærger i branchen.

Vi synes da også, det er en lille smule hasarderet, og alle vores banker har gjort alt, hvad de overhovedet kan, for at fortælle os, at det er en rigtig dårlig ide, vi har gang i der.

Niels Ove Kildahl, medindehaver, Café Blink, Skagen

- Vi synes da også, det er en lille smule hasarderet, og alle vores banker har gjort alt, hvad de overhovedet kan, for at fortælle os, at det er en rigtig dårlig ide, vi har gang i der. Men vi er optimister, og vi synes, der er grund til at være optimistiske, siger medindehaver af Café Blink Niels Ove Kildahl.

- Det er jo svært at svare på, hvordan man tør noget. Man tør det bare. Da vi var heroppe første gang, Niels og mig, da fik vi begge et kæmpe sug i maven, da vi kørte hjem herfra, fordi – lige pludselig, så blev det bare virkeligt, siger medindehaver af Café Blink Søren Linaa Korsholm.

Supplerer hinanden

Søren og Niels har begge arbejdet i restaurationsbranchen før, mens Matilde er helt nyuddannet som kok. Netop det, at de er tre om projektet, ser de som det altafgørende for, at det nok skal gå.

- Alt det som jeg ikke kan, det kan Niels, og alt det Niels ikke kan, det kan Søren. Og alt det Søren ikke kan, det kan jeg. Så på den måde der, supplerer vi hinanden rigtig, rigtig godt, og det her var ikke sket uden en af os tre parter, siger Matilde Grue.

Cafeen holder åben frem til midten af oktober, hvor den lukker ned for vinteren.