Banen ved Frederikshavn Golfklub blev fredag testet af det danske paragolf-landshold. Foto: Ivan Hansen

Paragolf på topniveau i Frederikshavn

Nogle af de bedste paragolfspillere i verden er samlet i Frederikshavn i weekenden, når der spilles test-landskamp mellem Danmark og Sverige. Med på banen er flere nordjyske spillere.

Der er lagt op til topkamp indenfor paragolf, altså golf for folk med et handicap, når det danske landshold i weekenden møder de forsvarende verdensmestre fra Sverige. Fredag gik holdet en træningsrunde for at teste banen af.

- Det er fedt. Nu får svenskerne lov til at spille på en bane, der er lidt svær – det er vi spændte på, siger nordjyske Mads Lykke Nielsen.

Mads Lykke Nielsen har en lammelse i højre arm. Han går runden med den tidligere fodboldspiller, Jes Høgh, der er skiftet fra fodbold til paragolf, efter han i 2007 blev ramt af en blodprop i hjernen. Han nyder at være tilbage i topsport for en stund.

- Det er rigtig dejligt, siger han.

I alt er 18 danske og svenske landsholdsspillere samlet i weekenden. Golf-handicappet svinger mellem 0,8 og 10. På trods af Mads Lykke Nielsens arm har han et handicap på 4.

- Rent teknisk har det selvfølgelig nogle udfordringer. Jeg svinger en lille smule kortere. Men i samarbejde med vores trænere finder vi et niveau, hvor vi spiller på lige fod med andre elitespillere, siger Mads Lykke Nielsen.

For danskerne er test-landskampen en optakt til EM i Tjekkiet.