Pirates vandt sæsonens første lokalopgør

Det var Aalborg Pirates, der trak det længste strå i sæsonens første nordjyske isbrag i Metal Ligaen.

Aalborg Pirates-spillerne kunne juble, da sæsonens første nordjyske lokalbrag i Metal Ligaen fandt sin afgørelse efter straffeslag. Piraterne fra Aalborg var det eneste hold, der fik pucken i nettet i straffeslagsafgørelsen, og derfor vandt de opgøret mod Frederikshavn White Hawks med 2-1.

Der var lagt op til et intenst lokalderby i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn, hvor 1751 tilskuere havde indløst billet til opgøret. På isen blev kampen aldrig nogen større opvisning i flot ishockeyspil, men til gengæld blev spændingen bevaret indtil kampens allersidste aktion.

Amerikanske Clay Anderson bragte gæsterne fra Aalborg foran allerede efter et minut og 12 sekunders spil, og den stilling holdt helt indtil der resterede to minutter og 38 sekunder af tredje periode. Lettiske Roberts Jekimovs fik udlignet for værterne og tvang kampen ud i overtid.

De fem minutters forlængelse forløb uden scoring, og derfor skulle kampen afgøres i en shootout. Frederikshavn missede alle deres fire forsøg, og canadiske Martin Lefebvre afgjorde således kampen til piraternes fordel, da han på Aalborgs fjerde forsøg lige nøjagtig fik pucken skubbet ind under Thomas Lillie i White Hawks-målet.

Netop de to målmænd, Thomas Lillie fra Frederikshavn og Aalborgs Tadeas Galansky, var de to bedste spillere på isen i fredagens opgør, hvor White Hawks vandt skudstatistikken med 27-24, men altså måtte se Pirates tage de to point, mens de selv fik et enkelt.

I tabellen er Aalborg nummer fire med fem point efter tre kampe, mens Frederikshavn indtager syvendepladsen med tre point efter tre kampe.