Plastfanfare i skoletiden

00:46

Foto: Tor Løkken

Foto: Tor Løkken

1 af 4

Musikskolen i Frederikshavn tilbyder trompetundervisning i skoletiden. Blæseriet foregår i plasttrompeter, og hver tiende elev på Sæby skole er med.

Farvestrålende plastinstrumenter gør det nu muligt, at tilbyde blæserundervisning i skoletiden.  Musikskolen i Frederikshavn prøver projektet af i Sæby,og der er stor tilslutning til blæseriet. Hver tiende elev på Sæby Skole går nu til trompet.

-Det er en del af det her lovpligtige samarbejde, som følge af den nye skolereform. Og der har vi snakket med forskellige skoler, og der er en lang tradition for blæsermusik i sæby, så det var ret naturligt, at vi ligesom kastede os over blæserområdet som det første, siger musikskoleleder  Thomas Aalbæk Jacobsen.

 Jeg synes det er rigtigt sjovt

Det er skolereformen og så den ny slags plastictrompeter, der gør det muligt. De koster ikke så meget at anskaffe, så flere elever kan låne en og dermed blive undervist. Musikskolen håber at det kan fastholde nogle i blive ved med at spille musik.

- Altså jeg tror jeg vil blive ved  med det i sådan lang tid, i hvert fald indtil videre, for jeg synes det er rtgtigt sjovt og man lærer sådan forskellig noder og at spille forskellige sange, siger Karoline Pedersen fra 4. klasse

 

 

Forsiden lige nu