Der skal spares millioner af kroner i Frederikshavn Kommune. Foto: Lars Christoffersen

Politikere kan ikke finde nødvendige besparelser

Udsigt til massive besparelser på børneområdet i Frederikshavn får nu politikerne til at slå bremsen i. Det vil få voldsomme konsekvenser, mener de.

Der skal spares 23,5 millioner kroner på børne-området i Frederikshavn, men politikerne i  kommunens børne- og ungdomsudvalg kan ikke finde besparelser for mere end 3,8 millioner. 

Besparelser ud over det, "vil medføre konsekvenser, som ligger udover, hvad flertallet ser sig i stand til at tage ansvaret for alene". Sådan beskrives den aktuelle økonomiske situation på området, der de seneste måneder har presset ikke mindst fordi, Frederikshavn Kommune har oplevet en del ungdomskriminalitet, og at flere unge er kommet på kant med loven. Det - mener formanden for udvalget, Christina Lykke Eriksen (SF), er et tydeligt tegn på, at kommunens økonomi er for presset, således at unge er overset i systemet. 

Politikerne har gennem de seneste måneder diskuteret det samlede besparelsesoplæg på 23 millioner kroner uden at komme det nærmere i forhold til, hvor pengene skal tages fra. 

Enhedslistens Ida Skov stemmer mod budgetforslaget, mens Venstre ikke vil være med til at spare 0,8 millioner kroner på udgifter til socialrådgiver i dagtilbud.

Børne- og ungdomsudvalget har en budgetramme på 871,6 millioner kroner for næste år, men udvalget mener, at der umiddelbart ikke kan findes besparelser i den størrelse, som budgettet lægger op til.

Børne- og ungdomsudvalget mødes onsdag ene og alene for at finde ud af, hvordan budgettet skal hænge sammen - og hvor de massive besparelser skal tages fra.