Seneste nyt:

Prins Joachim indvier moderniseret MARTEC

Der var i dag fornemt besøg af en royal, en minister og en glad giver, da der i dag var indvielse af den nyrenoverede MARTEC-skole.

H.K.H. Prins Joachim havde i dag selskab af uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, bestyrelsesformand i Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og bestyrelsesmedlem Johan Uggla, da han indviede den nyrenoverede maritime skole, MARTEC, i Frederikshavn. 

Den A. P. Møllerske Støttefond har bevilliget 10 mio. kroner til projektet, der er brugt til at moderniseret skolen. 

Renoveringsprojektet er en strategisk satsning med henblik på at sætte MARTEC på landkortet som et moderne, internationalt anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter. Det fortæller direktør Pia Ankerstjerne. 

- Det moderniserede studiemiljø er et vigtig element i arbejdet frem mod denne vision. MARTEC kan nu tilbyde vores mange studerende, kursister og ansatte et arbejds- og studiemiljø i topklasse. Vi er meget taknemmelige for Den A. P. Møllerske Støttefonds gavmilde bidrag til projektet. Ansatte og studerende har været involveret i arbejdet og bidraget til det flotte resultat, siger hun. 

Det nyrenoverede MARTEC i Frederikshavn blev fredag indviet af Prins Joachim.
Det nyrenoverede MARTEC i Frederikshavn blev fredag indviet af Prins Joachim.
Foto: PR

Projektet har betydet, at MARTEC i det seneste år har fået et kæmpe løft i form af nye, lyse og behagelige opholds- og arbejdszoner, renovering af de eksisterende og tilføjelse af nye undervisnings- og gruppelokaler og en total energirenovering. Forbedringerne har en særlig stor betydning for studerende på MARTEC, da undervisningen lægger op til, at de studerende arbejder mange timer om dagen på skolen, i klasserne og i gruppe- og projektarbejde.

- Jeg ser meget frem til at markere åbningen af MARTEC’s nye uddannelsescenter, for netop uddannelsesinstitutioner som MARTEC er afgørende for, at vi kan fortsætte med at skabe vækst og nye arbejdspladser i det maritime Danmark. Danmark er og har altid været en søfartsnation, og det er vigtigt, at vi sørger for gode uddannelsesforhold til den maritime sektor. Ikke mindst glæder det mig, at de nye faciliteter også kan bidrage til, at de studerende bruger mere tid på gruppe- og projektarbejde på MARTEC. Det giver gode nyuddannede, der kan bringe viden og arbejdsomhed til fremtidens erhvervsliv, sagde uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i forbindelse med åbningen. 

 

Fakta om MARTEC

 


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden