Foto: Thomas Gaardsmand

Privat dagplejer sigtet for grov vold mod dagplejebarn

En kvindelig dagplejer fra Frederikshavn er sigtet for grov vold med alvorlige skader til følge, efter et af hendes dagplejebørn har fået indre blødninger.

Opdatering: Dagplejeren er varetægtsfængslet, og babyen meldes om at have det godt. 

Læs også Dagplejer fængslet i fire uger: Pige rusket fordi hun græd

En privat dagplejer i begyndelsen af 40'erne fra Frederikshavn er varetægtsfængslet i fire uger sigtet for grov vold. Hun har torsdag siddet i grundlovsforhør i retten ved Hjørring.

Dagplejeren er under mistanke for at have rusket et af sine dagplejebørn, en 17 måneder gammel pige, så hårdt, at pigen har fået indre blødninger og kom i livsfare. Det fortæller anklager Peter Rask. 

Sigtelsen går ind under straffelovens § 246 om legemsangreb med grov beskaffenhed eller alvorlige skader til følge. Strafferammen går op til 10 års fængsel. 

Babyen blev udsat for det såkaldte 'shaken baby impact syndrome' den 10. august og fik flere punktformede blødninger på øje, ører, brystkasse, ryggen og overalt på kroppen.

- Pigen har været i livsfare, men moderen fortæller i dag, at pigen har det godt i dag. Hun er mere pylret, men har det godt, fortæller anklager Peter Rask.

Læs også Kommunal chef om dagplejemor: Tragisk sag

Under afhøringen af dagplejeren kom det frem, at hun ruskede pigen, fordi hun græd.

Dagplejeren nægter sig skyldig.