Seneste nyt

fra Nordjylland

Raser over Arbejdstilsynets fotopolitik efter sag i Frederikshavn: - Nu må de tage sig sammen

Med udgangspunkt i en konkret sag fra Frederikshavn, raser flere partier over, at Arbejdstilsynet nægter at bruge dine og andre borgeres billeder og videooptagelser som grundlag for at rejse en straffesag for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen.

Det skriver 3F Fagbladet.

Det betyder, at Arbejdstilsynet ikke vil give påbud eller bøde til virksomheden fra Frederikshavn, hvor en borger i august ellers videofilmede og tog billeder af højtryksrensning af et hustag med asbest - det er imod tilsynets regler. 

Kritikken kommer fra flere kanter i dansk politik.

- Nu må Arbejdstilsynet tage sig sammen, det her er jo helt på månen. Hvis politimyndigheden ikke kan se nogle problemer i forhold til lovgivningen, er det bare med at komme i gang, så vi kan få fat i kraven på firmaer, der ikke følger reglerne. Vi taler jo ikke om lidt husstøv her, men om dødsensfarlig asbest, siger beskæftigelsesordfører hos Dansk Folkeparti Nick Zimmermann.

SF har allerede kaldt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i samråd om sagen.

- Det virker meget rigidt. Med de nødvendige forbehold og ekstra undersøgelser af videoer og billeders identitet bør den slags kunne indgå som bevismateriale. Den slags materiale skal kunne indgå som enten egentligt bevis eller som stærke indikatorer, siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge.

Der er samtidig kritik fra Enhedslisten og Danmarksdemokraterne.