Foto: www.siemens.com/press

Regeringen vil droppe kystnære vindmøller ved Sæby

Et forslag fra regeringen vil betyde, at en på forhånd udskældt vindmøllepark ud for Sæby, ikke bliver til virkelighed.

Regeringen er med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) klar til at droppe den del af energiforliget fra 2012, der omhandler opsætning af kystnære vindmøller fem steder i Danmark - blandt andet i Sæby. Det erfarer TV 2.

Ifølge TV 2 vil ministeren på et pressemøde klokken 10 fredag formiddag fremlægge forslaget, der er en konsekvens af planerne om at afskaffe PSO-afgiften, der via borgerenes og virksomhedernes el-regning har været med til at finansiere den grønne energiomstilling.

At afskaffe PSO-afgiften og flytte omkostningerne over på finansloven - og dermed på skatteregningen - bliver ifølge TV 2's politiske redaktør Anders Langballe en rigtig dyr omgang, fordi regeringen samtidig lover, at skatten på arbejde skal ned.

Derfor giver det god mening at regeringen vil gøre den endelige regning for energiforliget mindre ved at skære en stor omkostning, som de kystnære møller er, væk.

Ifølge TV 2 vil forslaget frem mod 2035 spare staten for otte milliarder kroner.

Planerne om at droppe vindmølleparken ud for kysten ved Sæby, vil i manges tilfælde formentlig blive opfattet som en ganske positiv nyhed.

TV2 Nord har i flere omgange fortalt om lokal modstand mod projektet, der kunne ende med at betyde, at 66 vindmøller på hver 200 meter, skulle opstilles fire kilometer ud for østkyst-byen.

Både formanden for byens sejlklub og en talsmand for en lokal sommerhusforening var meget kritiske overfor projektet, som de frygtede ville betyde, at sejlende turister ville sejle forbi Sæby.

- For 15-20 år siden agiterede man for at vi her i udkantsområdet skulle leve af turismen og serviceområdet. Det er vi lykkedes ganske godt med i Sæby, men nu vil tilsyneladende ødelægge det, siger Hauke Thiessen, der er talsmand for sommerhusforeningen Strandgården.

Energiforliget fra 2012 blev indgået mellem alle Folketingets partier med undtagelse af Liberal Alliance, og det er dermed ikke alene op til regeringen at få forslaget til at blive virkelighed.